Laatste kans op honderden euro’s compensatie energierekening

Doe voor 1 mei uw aanvraag bij Tijdelijk Noodfonds Energie

Heeft u al een beroep gedaan op het Tijdelijk Noodfonds Energie? Het Noodfonds betaalt voor huishoudens een deel van de energierekeningen van oktober 2022 tot en met maart 2023.

Steun

Het Noodfonds kijkt hoe hoog de energierekening is in vergelijking met het gezamenlijk inkomen in uw huishouden. Het Noodfonds betaalt het deel van uw maandelijkse energierekening dat meer is dan 10 tot 13 procent van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden. Dit kan u een forse vergoeding opleveren.

Ruim 78.000 huishoudens hebben al een aanvraag voor steun gedaan. Hiervan zijn er 58.000 goedgekeurd of nog in behandeling. Uitbetaling gaat vaak om honderden euro’s over de winterperiode. U kunt nog een aanvraag doen tot en met 30 april. Wacht dus niet en doe het vandaag nog.

Wie kan steun aanvragen? 

De volgende huishoudens kunnen steun krijgen van het Tijdelijk Noodfonds Energie: 
•    Het huishouden heeft een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dan is het bruto-inkomen per maand lager dan € 2.980 (alleenstaand) of € 3.794 (samenwonend). De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld. 
•    Huishoudens hebben zelf een contract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier. Het maakt niet uit bij welke energieleverancier. De rekening is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 10 tot 13% van het gezamenlijk bruto-inkomen. 

Hoeveel steun?

Het Tijdelijk Noodfonds Energie betaalt het deel van de maandelijkse energierekening dat meer is dan 10 tot 13% van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden. De steun uit het Noodfonds is als volgt:  

Steun aanvragen

Op www.noodfondsenergie.nl kunt u lezen hoe u steun uit het Noodfonds kunt aanvragen.