Kraanconcerten aan haven

Komend weekend kunt u op de Westhavenkade genieten van muziek en maritieme geschiedenis tijdens de openluchtconcerten bij de Stadskraan. De Kraanconcerten zijn onderdeel van het programma om 750 jaar Vlaardingse stadsrechten te vieren. De entree is gratis.

8-2

Het avondconcert op 15 september is van 20.00 tot 22.00 uur. Het thema is ‘Love is in the air’. Het liefdeskoppel Romeo (een bariton) en Julia (een sopraan) neemt tegenover elkaar plaats aan de twee kades van de Oude Haven en zingt elkaar toe. Tijdens het optreden van de percussieband Havelok met acteur John Buijsman staat het podium vol met slagwerk en trommels. Bekende Rotterdammer Buijsman vergezelt Havelok met een poëtische noot. Club Classique neemt het publiek daarna mee op een reis door de klassieke muziek.

Zaterdag 16 september 

Tijdens de matineevoorstelling op 16 september om 14.00 uur komen DJ Nieke en DJ Kids Kids langs. Samen met het Albeda Danscollege zetten ze alle kinderen in beweging. Ook ‘Ernst, Bobbie en de rest’ zijn van de partij. Het avondprogramma is van 20.00 tot 23.00 uur. Als eerste treedt C.C. Grand op. Daarna volgt de populaire band The Kik. Deze bekende Nederlandse beatgroep speelt overwegend Nederlandstalige nummers in de stijl van de Merseybeat uit de jaren ‘60. Hierna komt Ginfish het podium op en als klap op de vuurpijl sluit Convoi Exceptional de avond af met opzwepende ritmes, scheurende blazers en ronkende baspartijen. Meer weten? Kijk op stadskraanvlaardingen.nl.