Koninklijke onderscheidingen lintjesregen 2020 uitgereikt op 3 juli

Op vrijdag 3 juli mocht burgemeester Bas Eenhoorn dan eindelijk de Koninklijke onderscheidingen persoonlijk uitreiken aan de decorandi die op 24 april (de dag van de lintjesregen) al hadden gehoord dat zij benoemd waren in de Orde van Oranje-Nassau of Orde van de Nederlandse Leeuw.

Op 24 april  stuurde de burgemeester hen al een persoonlijke videoboodschap en ontvingen zij een mooi oranje boeket. De minister besloot op advies van de Kanselarij der Nederlandse Orden dat op 3 juli de werkelijke uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen van de Lintjesregen kon plaatsvinden, uiteraard volgens de RIVM-richtlijnen.

Twee locaties

Door de coronamaatregelen en om familieleden en vrienden toch zoveel mogelijk aanwezig te laten zijn, vond de uitreiking dit keer op twee locaties plaats.

Foto de burgemeester met van de vrijwillige brandweermannen die een lintje ontvingen

Om 10.00 uur bezocht de burgemeester de brandweerkazerne, waar de vrijwillige brandweerlieden hun Koninklijke onderscheiding ontvingen. De volgende personen werden Lid in de Orde van Oranje-Nassau:  Aad Kooij, Dirk van Noord, Jaap Poortman, Bram Seen, Dennis Tempelaar en Robert van Vliet. Ook Michel Swarttouw werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kon echter niet aanwezig zijn en zal zijn Koninklijke onderscheiding op een nader te bepalen datum uitgereikt krijgen.

Foto van de burgemeester met de mensen die in de stadsgehoorzaal hun lintje ontvingen

Om 11.30 uur startte de bijeenkomst in de grote zaal van de Stadsgehoorzaal. Hier kwamen de overige decorandi met hun familie en vrienden bij elkaar. De volgende personen werden daar door de burgemeester op feestelijke wijze gedecoreerd:  Piet Baas, Corrie Bot- van Gilst, André Brockhus, Pierre Bronsgeest, Ron Elberse, Richard Goossens, Harm ten Kate, Johan Krebs, Anneke Schoenmakers- De Haas en Frans Verweijen. Ook echtpaar Johan en Cora van der Vlugt uit Maassluis werd in Vlaardingen onderscheiden. Hun vrijwilligersactiviteiten vinden hoofdzakelijk in Vlaardingen plaats, vandaar hun wens om de onderscheiding in Vlaardingen te ontvangen.

Iedereen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, behalve Richard Goossens. Hij is Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Maassluis en ministerie van Defensie

De Vlaardingse Jopie Rietdijk-Vlasblom ontving de Koninklijke onderscheiding van burgemeester Edo Haan van Maassluis en Siddi Roza-Knol, eveneens woonachtig in Vlaardingen, ontving de onderscheiding bij het ministerie van Defensie.

Op deze pagina  leest u meer over de gedecoreerden.