Kom naar het wijkspreekuur Holy

Vragen over uw wijk?

Wat doen al die auto's en fietsen van de gemeente, politie, Waterweg Wonen, Samenwerking, Brandweer en Vlaardingen in Beweging (ViB) toch wekelijks bij voetbalvereniging Zwaluwen aan de Zwaluwenlaan 500? Die vraag komt nog wel eens voorbij.... en het antwoord hierop is heel eenvoudig. Iedere donderdag vindt daar van 13.30 tot 14.30 uur het wijkspreekuur plaats voor de bewoners van de Holy.

Wijkspreekuur 1Dit spreekuur is op 10 maart 2022 van start gegaan en bestaat inmiddels dus alweer een jaar. Het is goed om te merken dat steeds meer wijkbewoners ons weten te vinden. 

Waarvoor kunt u bij het wijkspreekuur terecht?

Omdat er tijdens het spreekuur veel mensen van verschillende instanties zijn, kunt u met heel veel vragen bij ons terecht. Sommige vragen worden direct beantwoord, maar het komt ook voor dat wij het antwoord niet direct weten en er bijvoorbeeld een vervolgafspraak moet worden gemaakt.

Wie zijn er aanwezig?

  • Wijkmanager: voor vragen over de wijk, denk bijvoorbeeld aan verkeersveiligheid, overlast van mensen die elkaar op straat ontmoeten, vervuiling en inrichten van speelvoorzieningen.
  • Coördinator wijkdeals: voor al uw vragen over het groen in de openbare ruimte, zelf een fleurige en kleurige straat, informeer naar de mogelijkheid om met de gemeente een wijkdeal af te sluiten.
  • Politie en Toezicht en Handhaving: voor alle vragen over uw veiligheid in en om uw woning en buiten op straat.
  • Waterweg Wonen en Samenwerking: huurders van Waterweg Wonen en Samenwerking kunnen tijdens het spreekuur terecht met al hun woonvragen.
  • Wijkteam: wanneer u advies wilt van een hulpverlener als u zelf een steuntje in de rug kunt gebruiken of als u zich zorgen maakt om iemand.
  • Opbouwwerker/jongerenwerker: voor vragen die het wonen in een buurt fijner maken. Iedereen woont graag in een buurt waar men elkaar kent en waar wat te doen is. Voor als u bijvoorbeeld advies en of ondersteuning wilt bij het organiseren van een activiteit in uw wijk of bijvoorbeeld als bewonerscommissie.
  • Seniorenwelzijn: voor al uw vragen over veilig en gezond oud worden, activiteiten in de buurt en informatie waarover u voor bij Seniorenwelzijn terecht kunt.
  • Brandweer: voor advies op maat over brandveiligheid in en om uw woning.
  • Burenbemiddeling: voor advies en ondersteuning wanneer u een conflict met uw buren heeft.
  • Vlaardingen in Beweging: alle vragen en informatie over sporten en bewegen in Vlaardingen. Ook wanneer u voor uw kind of u zelf een vergoeding wilt aanvragen om te kunnen sporten en bewegen.

Het kan voorkomen dat een van hiergenoemde personen een keer niet aanwezig is. Dan geven wij uw vragen graag door en wordt er later met u contact opgenomen. 

Geen afspraak nodig

U hoeft geen afspraak te maken, u kunt zo binnenlopen. Dus kom gerust eens langs de koffie en thee staan voor u klaar! Vragen? Neem contact op met de wijkmanager Holy via (010) 248 4000.

Ook de andere wijken hebben een wijkspreekuur. Zoek hiervoor op ‘wijkspreekuren’  op www.vlaardingen.nl.