Kleuren en speuren naar de Big5 van Vlaardingen

Internationale dag van de biodiversiteit

Vrijdag 19 mei was het gezellig in de Heemtuin. Enkele kinderen van het kindcentrum Prins Willem Alexander Uniek waren op bezoek in het kader van de internationale dag van de biodiversiteit. Stadsecoloog Melitta heette hen welkom en wethouder Lianne van Kalken zorgde voor een mooie verrassing: de kinderen kregen de eerste exemplaren van het gloednieuwe kleurboek Stadskruid.

Heemtuin stadskruidDe jonge bezoekers werden volop in de groene watten gelegd. Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. waar de Heemtuin deel van uitmaakt, zorgde ervoor dat de kinderen als kabouters door de heemflora konden struinen en er was een lekker glaasje limonade.

De Dag van de Biodiversiteit is aanleiding voor het uitkomen van het kleurboek ‘Stadskruid’. In het boekje staan wilde planten centraal. Ze zijn vaak klein en onopvallend, maar wie met meer aandacht kijkt ziet hun schoonheid, hun kracht om onder barre omstandigheden te leven en hun bijdrage aan de biodiversiteit.

Daarnaast introduceert het boekje de Vlaardingse Big5: een selectie van vijf wilde planten en dieren die je gewoon in Vlaardingen tegen kunt komen. De komende maanden neemt de stadsecoloog bewoners mee in allerlei wetenswaardigheden over deze vijf wilde schoonheden in Gemeentenieuws en op facebook om zo bewoners jong en oud uit te dagen om op safari te gaan in eigen stad. Spot u een van de Big5? De eerste inzenders van een foto van het juiste plantje of dier, krijgen het kleurboek.