Kerstpakketjes voor 75-plussers

Voor veel oudere mensen is het nu lastig om invulling aan de dag te geven, boodschappen te doen en minder aanspraak te hebben. Daarom heeft de gemeente samen met Seniorenwelzijn, Wijkteams Vlaardingen en Minters de handen ineen geslagen om iets extra’s te doen voor 75-plussers in de wijken Holy en de Rivierzone. Om ze een hart onder de riem te steken en om ze te informeren waar ze terecht kunnen met vragen of om anderen te ontmoeten.

kerstpakketten 75plussers

Op een aantal speciaal voor deze actie ingerichte locaties konden 250 senioren een kerstpakketje afhalen. Dit werd erg gewaardeerd en zorgde voor veel leuke en positieve reacties. Het is fijn om te ervaren dat er aan je gedacht wordt en goed om informatie te krijgen over waar je terecht kunt voor hulp, activiteiten (zodra dit weer mogelijk is) of gewoon zomaar een praatje. 

Samen tot een succes gemaakt 

Medewerkers van de Bonte Zebra hebben ontzettend hard gewerkt om de pakketjes samen te stellen. Verder hebben allerlei anderen een bijdrage geleverd om de actie tot een succes te maken zoals de kunstenaars die de ansichtkaarten hebben ontworpen, Waterweg Wonen, medewerkers van Toezicht&Handhaving, wijkagenten en een flinke ploeg enthousiaste vrijwilligers uit de buurt. En niet te vergeten de leerlingen van basisschool de Wereldwijzer en basisschool van Kampen die 250 senioren blij hebben gemaakt met een mooie tekening of een lieve kaart.