Jubileumvlag weer verkrijgbaar

Doe mee aan het feestjaar!

De Vlaardingen-750-vlag is weer verkrijgbaar, heeft de Stichting Vlaardingen 750 laten weten. Vanaf woensdag 1 februari kunt u de vlag voor € 7,50 ophalen bij Museum Vlaardingen. Hoe mooi is het als veel mensen de vlag uithangen en de stad in feeststemming brengen?! Ander goed nieuws: de stichting roept Vlaardingse buurten, straten en verenigingen op om voor 1 april 2023 aanvragen te doen voor een kleine jubileumactiviteit. Laten we samen Vlaardingen Doen!

Op 7 januari opende burgemeester Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen het feestjaar met het hijsen van de jubileumvlag. In die week konden mensen ook zelf een jubileumvlag aanvragen. Dat liep meteen storm: de beschikbare vlaggen waren in enkele dagen tijd allemaal besteld. Maar nu zijn ze er dus weer! Te koop bij Museum Vlaardingen voor € 7,50. 

Hang de vlag uitWin een nachtje stadscamping

Er is ook een wedstrijd, waarmee u kans maakt op een overnachtingsarrangement voor twee personen deze lente of zomer op het ExpoCamp Vlaardingen. Op deze tijdelijke stadscamping in het Krabbepark kunnen mensen vanaf eind april tot en met augustus 2023 een actieve vakantie vieren of een weekendje weg in eigen stad. Binnenkort lanceert de organisatie een speciale stadscampingwebsite. Hoe kunt u zo’n weekendje weg winnen? Maak een foto van een jubileumvlag, volg Vlaardingen 750 op Facebook of Instagram en deel uw vlagfoto met #vlag750. De winnaar wordt op 14 mei 2023 bekendgemaakt.

Buurt-BBQ of creatief feestje?

Wie een goed idee heeft om de 750ste stadsverjaardag te vieren met zijn straat, buurt of vereniging kan ook aankloppen bij de organisatie voor een financiële bijdrage. Denk aan een buurt-BBQ, een creatieve of sportieve activiteit, het opfleuren van de straat of iets heel anders. Duurzame activiteiten en activiteiten die voor verbinding zorgen, hebben een streepje voor. Aanvragen kan tot 1 april via www.vlaardingen750.nl/stadsprogramma.

Meer weten?

Wilt u op de hoogte blijven van de Vlaardingen-750-agenda voor dit jaar? Hou dan de socials (www.facebook.com/VLD750 en www.instagram.com/vld750jaar/) in de gaten en de website www.vlaardingen750.nl. U kunt zich ook aanmelden voor een nieuwsbrief: https://vlaardingen750.nl/#nieuwsbrief.