Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt zodat alle kinderen mee kunnen doen met sport en cultuurles

Is er thuis geen geld voor de sport of cultuurlessen? Dan kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur bijspringen. In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Ook deze kinderen moeten deel kunnen nemen aan sport en cultuur. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt daarom voor deze kinderen de contributie of het lesgeld van de sport- of cultuurvereniging.

Jeugdfonds Sport & Cultuur Vlaardingen hetvisnet Bart en RianneDe zomervakantie zit erop, de coronamaatregelen zijn versoepeld en sport- en cultuurverenigingen zijn weer open. Kinderen en jongeren gaan weer naar school en de sportvereniging. Het lijkt zo normaal om naar voetbal, streetdance of een andere club te gaan. Toch is dat voor veel kinderen niet vanzelfsprekend, omdat hun ouders geen geld hebben om de kosten te betalen. 

Meedoen belangrijk 

Wethouder Bart de Leede: “Je gunt het elk kind om mee te kunnen doen met voetballen, judo of theaterles. Ze maken nieuwe vrienden, leren nieuwe dingen, hebben plezier en meer zelfvertrouwen. We willen gezinnen die dat nodig hebben daar graag bij helpen. Daarom werken we samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur.”  

Scholenpakket

Nog niet alle ouders met een laag inkomen zijn op de hoogte van de mogelijkheden van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Daarom ontvangt iedere school in Vlaardingen een pakket om ouders te informeren over het Jeugdfonds. Zo hopen we samen met de scholen alle ouders in Vlaardingen te bereiken. Wethouder Bart de Leede overhandigde vorige week op basisschool Het Visnet symbolisch het eerste schoolpakket aan directeur Rianne van Dorp.   

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over het Jeugdfonds op www.jeugdfondssportencultuur.nl. Op de website van Stroomopwaarts vindt u ook  informatie over andere mogelijkheden zoals een bijdrage voor schoolspullen, een uitje en een verjaardagsbox.