Integrale horecacontrole

Op vrijdag 2 december heeft de gemeente Vlaardingen een integrale horecacontrole gehouden in samenwerking met Stedin, douane, NVWA (Nederlandse voedsel- en warenautoriteit) en de politie. Er zijn acht horecabedrijven geïnspecteerd op diverse locaties binnen de gemeente. Er zijn diverse overtredingen geconstateerd, bij geen enkele zaak was alles op orde.

Overtredingen

Bij één horecabedrijf heeft de douane meerdere kilo’s illegale tabak in beslag genomen. Zij zijn een onderzoek gestart en de horecaondernemer is als verdachte aangemerkt. Bij een ander bedrijf werd sterke drank aangetroffen zonder de benodigde vergunning, deze ondernemer ontvangt een bestuurlijke waarschuwing. Er is nog een horecaonderneming die een bestuurlijke waarschuwing krijgt, daar was geen leidinggevende aanwezig, bezoekers waren onder invloed en twee bezoekers kregen onderling ruzie. Omdat er geen leidinggevende aanwezig was, hebben we alle bezoekers uit het pand gezet.

Bij de overige bedrijven zijn overtredingen aangetroffen op het gebied van hygiëne, roken in het bedrijf, geen allergeneninformatie, blusmiddelen over de datum, niet de juiste blusinstallatie aanwezig, verouderde elektra en niet de juiste afzuiginstallaties. Deze ondernemers hebben een waarschuwing gekregen en zij krijgen de kans dit op te lossen.

Integrale controles

De gemeente Vlaardingen en haar partners houden minimaal twee keer per jaar een integrale horecacontrole. Alle partners zijn verplicht regelmatig controles te houden. Door dit te combineren in een integrale controle kost het ook voor de ondernemers minder tijd.