Inrijverbod Westhavenplaats in weekend vervroegd

Heeft u al op een terras op de Westhavenplaats genoten van een drankje in de zon? Onlangs zijn de terrassen hier vergroot om bezoekers en personeel in deze coronatijd de ruimte te geven om (1,5 meter) afstand tot elkaar te houden. De terrassen liggen nu ook meer langs de Oude Haven. Terrasbezoekers en horecapersoneel lopen over een groter gebied heen en weer dan voorheen en steken het plein vaker over. Voor hun veiligheid heeft de gemeente besloten om in het weekend vanaf 12.00 uur de verkeerspollers omhoog te doen, waardoor auto’s de Westhavenplaats niet op kunnen rijden.

Voor de Westhavenplaats geldt normaliter in deze periode dat inrijden is toegestaan van 6.00 tot 17.00 uur. Dat blijft zo van maandag tot en met vrijdag. Op zaterdag en zondag kunnen auto’s straks alleen de Westhavenplaats oprijden van 6.00 uur tot 12.00 uur. In het weekend is de Westhavenplaats dus na 12.00 uur tot de volgende ochtend 6.00 uur voor verkeer afgesloten. Deze maatregel is zaterdag 27 juni 2020 al ingegaan en geldt tot nader order.

Zo veilig mogelijk

Wij willen als gemeente graag meewerken aan de terrasverruiming, nu de horeca na maandenlange sluiting weer onder voorwaarden geopend is. Daarbij willen we wel dat dit zo veilig mogelijk verloopt. Heeft u vragen of opmerkingen hierover, dan kunt u bellen met (010) 248 4000.