Ieder kind mag meedoen

Het aantal kinderen dat opgroeit in armoede is fors. Landelijk groeit één op de 12 kinderen op in een gezin met weinig geld. In onze gemeente is dit zelfs één op de zeven kinderen. Kinderen uit een arm gezin krijgen vaak te maken met uitsluiting. Dit leidt tot stress, schaamte en minder goede schoolresultaten. Gelukkig zijn er verschillende regelingen waarmee gezinnen geld of spullen kunnen krijgen.

Stroomopwaarts-kindregelingenIeder kind verdient het om mee te doen. Om onbezorgd kind te zijn, naar feestjes te kunnen en te ontdekken waar hij goed in is. Bijvoorbeeld door samen te sporten of muziek te maken. Door kansen te krijgen op en buiten school. Met vallen en opstaan eigen talenten ontdekken, dat gun je ieder kind!

Regelingen voor kinderen

Daarom biedt de gemeente via Stroomopwaarts verschillende regelingen aan voor inwoners met een laag inkomen. Wist u bijvoorbeeld dat u geld kunt krijgen voor muzieklessen voor uw kind? Of voor het lidmaatschap van een sportclub, voor zwemlessen of schoolspullen? Ook is het mogelijk een fiets, laptop of computer te krijgen voor uw kind. Of een verjaardagsbox, zodat u uw kind toch kunt verrassen. En wat dacht u van de Rotterdampas, waarmee u gratis allemaal leuke dingen kunt ondernemen met uw gezin? 

Wethouder armoedebeleid Bart de Leede: “Gelukkig weten al best veel ouders dat ze via Stroomopwaarts gebruik kunnen maken van regelingen waarmee ze geld en spullen voor hun kinderen kunnen krijgen. Maar dat kan nog beter. Alle kinderen doen mee!”

Informatie op website Stroomopwaarts

Stroomopwaarts heeft afspraken met Stichting Leergeld en het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Kijk op www.stroomopwaarts.nl/kinderen welke regelingen er zijn en bereken waar u recht op heeft.

Wilt u een aanvraag indienen, maar komt u er niet uit? De medewerkers van de Formulierenbrigade helpen u graag verder. Kijk voor de openingstijden op www.stroomopwaarts.nl/formulierenbrigade.