Het voorjaar begint goed: Week van de Groene Tuin

De bollen bloeien en het voorjaar kriebelt! Een mooi moment om plannen te maken voor de tuin. Denk dan ook eens na over minder verharding en wellicht zelfs een boom. Het is deze week de ‘Week van de Groene Tuin’, met elke dag leuke tips om zelf meer groen in uw tuin te brengen.

tuinvoorjaarMeer groen in de tuin is niet alleen fijn voor u, maar ook een mooie manier om uw wijk groener te maken. Een groene wijk is een fijnere plek om te wonen, een betere luchtkwaliteit, een paradijsje voor vogels en insecten. Bovendien wordt het in de zomer minder warm in een groene wijk en als er meer groen en minder verharding is, dan kan regenwater beter wegzakken in de bodem waardoor bewoners minder snel wateroverlast hebben. Nu we door klimaatveranderingen steeds meer hete periodes en hevige regenbuien hebben, is dat extra mooi meegenomen!

Iedere dag tips

Stichting Steenbreek, een stichting die zich inzet om overbodige verharding in tuinen en buurten te vervangen door groen, organiseert samen met diverse andere organisaties de Week van de Groene Tuin. Met iedere dag een vlog en tuintips. Ook roepen zij alle tuinliefhebbers van Nederland op om hun tuintips te delen op sociale media met #Weekvandegroenetuin. Dus laat Nederland meegenieten van uw slimme groene tuin-trucs!

Groene inspiratie opdoen? Volg de Week van de Groene Tuin op facebook of bekijk de tips op www.weekvandegroenetuin.nl!