Het mooiste dat je kunt worden is jezelf

Dat is hét motto van Schiedams LEF, een initiatief van Sandy Kardolus en Carolien Kruijs, om (seksuele) diversiteit onder de aandacht te brengen op voortgezet onderwijs en basisscholen. Ook op Vlaardingse scholen geven zij workshops aan docenten en leerlingen in het kader van ‘Vlaardingen Regenboogstad’. Meer kennis, informatie en ondersteuning leidt namelijk tot meer acceptatie van en begrip voor Vlaardingse LHBTI+ jongeren.

Presentatie boek 2

‘Het mooiste dat je kunt worden is jezelf’ is ook de titel van hun nieuwste boek over transgender kinderen en jongeren. Het boek geeft inzicht in het leven van jonge transgenders en helpt iedereen die persoonlijk of beroepsmatig in aanraking komt met transgender personen hun situatie beter te begrijpen. 

Ruim 20 jongeren en hun ouders zijn geïnterviewd. Hierdoor zit het boek vol ervaringsverhalen, mijlpalen en ongemakkelijke momenten. Maar ook tips en verwijzingen naar de juiste instanties die zich gespecialiseerd hebben in hulp aan transgenders worden gedeeld. De auteurs van het boek merkten namelijk dat er weinig kennis voorhanden is en ouders vaak niet de juiste weg naar hulp weten te vinden. Met dit boek hopen ze ouders, kinderen en eigenlijk iedereen die het belangrijk vindt de juiste handvatten te geven zodat transgender personen zich veilig kunnen voelen in onze samenleving.

Feestelijke boekpresentatie

Op zondag 22 november vond de feestelijke boekpresentatie plaats in de vorm van een ‘drive-through’. Genodigden werden op een ludieke manier getrakteerd op een exemplaar van het boek. Wethouder Jacky Silos was als ambassadeur van ‘Vlaardingen Regenboogstad’ ook aanwezig en nam een exemplaar in ontvangst!