“Het brengt me veel positieve energie en plezier”

Joke Adams is sinds april 2017 actief als vrijwilliger in de rol van trouwbegeleider. Toen ze hoorde over deze vrijwilligersrol was ze meteen enthousiast. Ze was op dat moment nog actief binnen het onderwijs maar vond het belangrijk om naast een betaalde baan ook vrijwilligerswerk te doen, juist omdat dat haar veel positieve energie en plezier geeft.

Foto van vrijwilliger trouwbegeleider Joke“Als vrijwilliger trouwbegeleider lever je een bijdrage aan de dag dat mensen het ja-woord aan elkaar geven. Deze dag is in de meeste gevallen de mooiste dag in hun leven. Het is ontzettend leuk om op die dag op persoonlijke en speciale wijze hierbij betrokken te zijn. Er is geen huwelijksvoltrekking hetzelfde en juist dat maakt deze functie zo leuk en uitdagend.” Vooral het in contact komen met mensen, hen helpen en zaken regelen spreekt Joke erg aan.

Eind vorig jaar is Joke na 42 jaar onderwijs met vervroegd pensioen gegaan maar ze hoeft zich geen moment te vervelen want ze is naast trouwbegeleider ook al jaren vrijwilliger bij diverse andere organisaties. Sinds februari van dit jaar is ze ook werkzaam als invalkracht bij de bibliotheek in Schiedam.Joke heeft een mooi gevulde agenda waarin ook ruimte is voor de vele hobby’s die ze heeft. Zingen in een koor, fietsen, wandelen (Pieterpad), tuinieren/bloemschikken en lezen en uiteraard heeft en maakt ze tijd voor het genieten van haar gezin.

Het vrijwilligerswerk brengt haar in contact met veel mensen, zowel jongeren als ouderen uit verschillende culturen. Daarnaast geeft het organiseren en het in goede banen leiden van dit werk haar veel plezier en positieve energie. “Ook als zaken niet lopen en er oplossingen moeten worden gevonden geeft dit weer een kick als het goed lukt!” aldus Joke. 

De groep trouwbegeleiders bestaat uit leuke, enthousiaste vrijwilligers die altijd voor elkaar klaar staan en elkaar vervangen. Het is moeilijk aan te geven hoeveel uur ze per week actief is als trouwbegeleider omdat dit enorm kan verschillen. Het is sterk afhankelijk van het seizoen maar ze schat in dat het ongeveer 4 uur per week is. “Echt hele leuke en waardevolle uren”, vertelt Joke enthousiast. 

Vrijwillig trouwbegeleider iets voor u?

Lijkt deze vrijwilligersfunctie u ook een mooie rol en denkt u “Ja, ik wil “? Ga dan naar www.klikvrijwilligers.nl voor de vacature voor trouwbegeleiders want Joke en haar collega’s zijn op zoek naar gastvrije en gezellige collega vrijwilligers om het team te versterken.