Handen uit de mouwen voor NLdoet!

Het Oranje Fonds organiseerde afgelopen weekend (28 en 29 mei) samen met duizenden organisaties in het land, het jaarlijkse NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland.
NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Ook in Vlaardingen werd hier gehoor aan gegeven.

Er werden dit jaar 13 klussen in onze gemeente aangemeld voor de actie. Minder dan voorgaande jaren omdat de coronamaatregelen het best ingewikkeld maakten voor organisaties om van te voren goed in te kunnen schatten wat wel en niet mogelijk zou zijn. Maar op die plekken waar activiteiten georganiseerd werden, was het heel duidelijk dat vrijwilligers het kloppend hart zijn van vele sociale initiatieven. 

Taalcoach voor 1 dag

Taalcoach voor 1 dag wandeling IV
Ook wethouders Jacky Silos, Bart de Leede en Ivana Somers staken tijdens NLdoet de handen uit de mouwen. Vrijdag 28 mei waren Jacky Silos en Bart de Leede Taalcoach voor 1 dag. De taalcoaches werden gekoppeld aan een anderstalige stadsgenoot en met een routekaart en rugzak gingen ze op pad en liepen een route langs bijzondere plekken in de stad. Op die plekken waren de Stadsgidsen van Vlaardingen aanwezig die hen vertelde over de historie van die plek. Een mooi initiatief van de Bibliotheek de Plantaan.  

Klussen bij nieuwe locatie Scouting Wesselgroep

NLdoet 2021-2
Zaterdagmorgen 29 mei hielpen wethouders Ivana Somers en Jacky Silos mee op het buitenterrein van de nieuwe locatie van de Scouting Wesselgroep aan de Watersportweg. Na een rondleiding was het tijd voor een klus aan de buitengevel. Daar werd duidelijk dat de wethouders en zeker Ivana Somers niet voor het eerst een technisch klusje klaarden. Ook bij de andere scoutinggroepen op het nieuwe terrein werden dit weekend de handen weer flink uit de mouwen gestoken door de vele vrijwilligers die aanwezig waren. 

Vrijwilligerswerk onder de aandacht

Het Oranje Fonds wil met NLdoet! vrijwilligerswerk onder de aandacht brengen en vrijwilligers in het zonnetje zetten. Dat lukte afgelopen weekend letterlijk en figuurlijk uitstekend: het was heerlijk weer om buiten gezamenlijk de handen uit te mouwen te steken. Wethouder Jacky Silos van Zorg en ondersteuning: “Gelukkig zijn er in Vlaardingen veel mensen die zich inzetten voor een buurman, buurvrouw, kennis of familielid. Het voelt goed om wat voor iemand anders te doen, ook al heb je het druk. En het hoeft lang niet altijd iets groots en voor langere tijd te zijn. Het kan ook iets kleins zijn. Bovendien snijdt het mes aan twee kanten: je helpt iemand en je wordt er zelf ook nog eens blij van.”