Handen ineen om iedere Vlaardinger te laten sporten

Sport- en beweegaanbieders, maatschappelijke partners en de gemeente Vlaardingen sloegen eind 2019 de handen ineen en ondertekenden het Vlaardings Sportakkoord. Met als doel ‘sport en bewegen in het DNA van elke Vlaardinger’. Verenigingen en andere sportaanbieders met goede ideeën voor projecten opgelet: de volgende aanvraagronde voor budget uit het Vlaardings Sportakkoord sluit op 1 september 2021.

attention grabber sportakkoordMeer informatie hierover staat op de website van Vlaardingen in Beweging: www.stichtingvib.nl/sportakkoord

De ondertekenaars van het Vlaardings Sportakkoord maken zich sterk voor sporten en bewegen voor iedereen (arm, rijk, oud, jong, mensen met en zonder beperking), voor het vitaler maken van sport- en beweegaanbieders, voor het promoten van een positieve sportcultuur én voor het mogelijk maken van een leven lang sporten. 

Vlaardingen in Beweging

Vlaardingen in Beweging is sinds eind 2020 de kartrekker van het Vlaardings Sportakkoord.  Wethouder Bart Bikkers licht dit toe: “De Stichting Vlaardingen in Beweging (VIB) is dé beweegmakelaar van Vlaardingen. ViB brengt Vlaardingers in contact met elkaar, met zorg- en welzijnsorganisaties en met sport- en beweegaanbieders. De gemeente subsidieert ViB en heeft afspraken gemaakt over hun inzet, die vaak al bijdraagt aan de doelstellingen van het Vlaardings Sportakkoord. ViB is daarom de ideale partij om kartrekker te zijn van het Vlaardings Sportakkoord.”

Taakie: een app voor vitaal vrijwilligersbeleid

Sportverenigingen Victoria ‘04, Twist, CWO en Zwaluwen ontvingen onlangs een financiële bijdrage uit het budget voor het Vlaardings Sportakkoord. Zij kunnen daarmee de app Taakie gaan gebruiken om vrijwilligers succesvoller, sneller en makkelijker te matchen met een taak. Vlaardingen in Beweging en KLiK Vrijwilligers Vlaardingen helpen de verenigingen hierbij.
Suzanne van Reij, verenigingsadviseur van ViB: “Taakie kun je zien als de digitale assistent vrijwilligerszaken, die het werven van vrijwilligers leuker en makkelijker maakt. Iemand vinden voor een taak of functie binnen de club is niet langer een vervelende zoektocht. In Taakie wordt een taak aangemaakt door de vrijwilligerscoördinator en die wordt verstuurd naar een of meerdere vrijwilliger(s) met passende ambities/talenten. De vrijwilliger die kan/wil geeft snel en makkelijk aan de taak te accepteren.” Vlaardingse sportverenigingen die ook met Taakie willen werken of die meer willen weten over het Vlaardings Sportakkoord kunnen terecht bij Suzanne van Reij via suzanne@stichtingvib.nl.