Haag aangeplant bij Van Maerlantlaan

Vlaardingen behaagt!

Verstopt tussen de huizen aan de Van Maerlantlaan en basisschool IKC Prins Willem Alexander ligt een mooie speeldernis waar stadsnatuur van profiteert. U zou het een ‘gewildbosje’ kunnen noemen. Wanneer het goed geregend heeft, kunnen kinderen spelen in plasdrasnatuur. Kaplaarzen aan en heerlijk aanmodderen maar! Een mooi stukje stadnatuur waaraan we met ‘Vlaardingen Behaagt!’ extra biodiversiteit toegevoegd hebben.

Maerlantstraat210323Koolmees, heggenmus en pimpelmees maken met hun voorjaarslied de buurt een stukje vrolijker. Om nog meer vogels te huisvesten hebben ook hier een biodiverse haag aangeplant. Het ziet er nu nog wat kalig uit maar over een poosje ziet u het hek van het voetbalveld niet meer door het weelderige groen. Dit is de alweer de derde biodiverse haag van ‘Vlaardingen Behaagt!’. Met sleedoorn, wilde liguster, hondsroos en Gelderse roos is er in ieder jaargetijde iets te beleven voor onze stadsnatuur: de gespreide bloei zorgt voor een maandenlange feestmaaltijd voor insecten en de bessen en bottels die volgen, vallen reuze in de smaak bij de vogels!

Behaaglijker

‘Vlaardingen Behaagt!’ is een onderdeel van het Stadsprogramma Groen. Door divers groen aan te planten, nodigen we allerlei planten en dieren uit om in onze stad wortel te schieten en hun vleugels uit te slaan. Hagen en vogelbosjes bieden voedsel, schuil- en nestgelegenheid, verkoelen de stad, hebben het effect van een spons tijdens extreme buien en dragen bij aan de CO2-compensatie. Zo maken we Vlaardingen een stukje behaaglijker voor onze flora en fauna, én natuurlijk ook voor onszelf!