Grote stappen op weg naar een lagere energierekening

Als u in een eigen woning woont, kunt u nog meer energiebesparende stappen zetten dan bijvoorbeeld de verwarming lager zetten, korter douchen en radiatorfolie plakken.

Foto radiatorventilatorEcht grote stappen zet u als u uw muren, dak of vloer isoleert. Ook beter isolerend glas en een overstap naar elektrisch koken hebben een groot effect. U kunt ook denken aan het zelf opwekken van energie met behulp van zonnepanelen. Wist u overigens dat u – als u huurder bent – uw verhuurder kunt vragen om deze maatregelen te nemen.

Grote financiële besparing

Isolerend glas, of het isoleren van muren, dak en vloer kan een enorm verschil maken op uw energierekening. Milieu Centraal berekende dat voor niet-geïsoleerde hoekwoningen de besparing per jaar wel € 2.360,- kan zijn. Het isoleren van uw woning kan een dure aangelegenheid zijn, maar u komt wel in aanmerking voor subsidies. Welke vormen van isolatie verstandig zijn voor uw woning verschilt sterk per woning. Lees alles over isolatie op www.milieucentraal.nl/energie-besparen/isoleren-en-besparen.

Advies op maat

Als u advies op maat wilt, kunt u ook contact opnemen met het gemeentelijk energieloket, de WoonWijzerWinkel via www.woonwijzerwinkel.nl. Zowel Milieu Centraal als de WoonWijzerWinkel kunnen u ook helpen met informatie over subsidieregelingen.

Elektrisch koken

Steeds meer mensen koken tegenwoordig elektrisch. Bent u van plan om uw keuken te vervangen? Overweeg dan meteen een inductiekookplaat. Daarmee bespaart u een leuk bedrag op uw energierekening. Koken op inductie lijkt veel op koken op gas. Bovendien is de kookplaat makkelijk schoon te maken. 

Nuttige websites

Op de volgende websites vindt u nuttige informatie.