Groots historisch openluchtspektakel

28, 29 en 30 september aan de Oosthavenkade

Met een groots spektakel komt de geschiedenis van de stad Vlaardingen in de avond van 28, 29 en 30 september tot leven. De openluchtvoorstelling ‘Het verhaal van Vlaardingen’ neemt u mee in 750 jaar Vlaardingen. Meer dan 250 acteurs, een professioneel orkest, dansers en begeleidende beelden brengen verleden, heden en toekomst samen op een enorm podium. Kaartjes voor het openluchtspektakel aan de Oosthavenkade (naast het Stadsstrand) zijn vanaf nu te koop.

Het Verhaal van VlaardingenRegisseur Eric van der Ende vertelt enthousiast: “Een voorstelling als deze is eenmalig. We halen alles uit de kast. Ooit een machine zien dansen met een balletdanser? Of gezien hoe de grootste jurk van Vlaardingen ontstaat? Het verhaal wordt gebracht door acteurs, dansers en muzikanten van lokale verenigingen en door bekende artiesten. Samen laten we zien dat het culturele hart van Vlaardingen keihard klopt.”

Bekend en minder bekend talent

Presentatietalent van het jaar 2022 én Vlaardinger Tjerk van der Ende is verteller tijdens de openluchtvoorstelling. Acteur Joris Lutz brengt graaf Floris V tot leven op het podium. Ook Ger Otte (Beauty and the Beast), Sharon Kips (X Factor) en Jordy Dijkshoorn (voorheen De Likt) spelen een rol. Samen met lokale spelers laten zij bezoekers zien hoe Vlaardingen een stad werd, zich door de crisis en de oorlog sloeg en wie de helden van de stad zijn. Ook de visserij, industrie en Vlaardingen als waterstad komen aan bod. En wat heeft de toekomst voor de stad in petto?

Voor elke leeftijd

“We hebben ons losjes laten inspireren door het Verhaal van Nederland. Maar dan de Vlaardingen-variant”, vertelt Frank Tomeï van Stichting Vlaardingen 750 jaar. “De geschiedenis van Vlaardingen komt tot leven, op een leuke manier en in een vlot tempo. Soms heel groots, op andere momenten klein en intiem. Interessant voor elke leeftijd. De bezoeker gaat zich geen seconde vervelen. Over dit spektakel wordt nog lang nagepraat. En we nemen de voorstelling niet op, dus grijp uw kans als u het wilt zien.’’

Kaarten voor het openluchtspektakel € 15,- per stuk en zijn te koop op www.stadsgehoorzaal.nl.