Groene rand Holy nog groener

Aan de noordelijke rand van onze stad valt heel wat te genieten. Langs de rand van Holy begint het Midden-Delflandgebied met een stuk open groen landschap waar je je per fiets of wandelend kunt onderdompelen in het groen. En niet alleen mensen genieten daarvan; het gebied speelt ook een belangrijke ecologische rol. Op woensdag 16 december organiseert Staatsbosbeheer een informatieavond om het ontwerp te presenteren van de Ecologische Verbindingszone Zuidrand (EVZ) die hier komt.

Tijdens de informatieavond presenteert Staatsbosbeheer het ontwerp en is er gelegenheid om vragen te stellen. De informatieavond is van 19.00 tot 20.00 uur en vanwege corona gaat het om een digitale bijeenkomst. Wilt u deelnemen? Stuur dan voor 13 december een mail naar hofvandelfland@staatsbosbeheer.nl. Dan ontvangt u op 15 december een mail met de link naar de digitale ontmoetingsruimte en het programma van die avond.

Ecologische verbinding

De ecologische verbindingszone wordt aangelegd in opdracht van provincie Zuid-Holland en zorgt voor een verbinding van natuurgebied de Vlietlanden met de Ackerdijckse Plassen. De zone komt langs Vlaardingen en Schiedam te liggen tussen de Vlaardingervaart en de spoorweg Delft-Schiedam. 
De ecologische verbinding maakt het leefgebied van dieren groter, zoals dat van de bedreigde Noordse Woelmuis. Meer weten? Kijk op www.boswachtersblog.nl/zuid-holland.