Groene opkikker voor de Waalstraat

Groen in de stad, daar is niemand op tegen, maar de plantperken in de Waalstraat (naast het stadskantoor bij de Kuiperstraat), die zijn niet echt om aan te zien. Maar niet voor lang meer: volgende week krijgen ze een totale make-over!

De plantperken zien er niet best uit. De planten die er staan, hadden liever willen wortelen op een drogere en zonnigere plek, de rijke verzameling aan hondendrollen doet vermoeden dat hondeneigenaren het hier de moeite van het opruimen niet waard vinden en de grond is vertrapt door voetgangers die de kortste route kozen.

Met hulp van materiaal dat over bleef van de opknapbeurt van de Hoogstraat, krijgt de Waalstraat nu verhoogde plantenbakken. Daardoor zal de gemiddelde voetganger eerder om dan over het plantvak lopen en is het plantvak straks alleen voor heel acrobatisch ingestelde honden nog een aantrekkelijke toiletgelegenheid. Bovendien wortelen de planten straks in iets drogere grond en worden er voor de plantvakken nieuwe planten uitgezocht die beter bestand zijn tegen de relatief donkere groeiomstandigheden. 

Beide plantvakken worden rechthoekig en worden naast elkaar aangelegd. De banken die er nu staan, worden aan de kop van de plantvakken geplaatst. Tegelijkertijd zal de bestrating rondom de plantvakken weer netjes recht worden gelegd. De strook met sierkeien komt direct tegen de plantbakken aan. Ze vormen nu namelijk regelmatig een hindernis voor wie bijvoorbeeld met kinderwagen, rollator of hooggehakt langs de parkeervakken in de Waalstraat loopt.

De werkzaamheden beginnen op maandag 13 januari en nemen maximaal 3 weken in beslag. Tijdens de werkzaamheden blijft de weg open voor het verkeer. Voetgangers kunnen aan de overkant gewoon over het trottoir en ook de parkeerplekken blijven bereikbaar.