Goed bezig! 4.439 kerstbomen ingeleverd

Bij kerst horen natuurlijk kerstbomen. Hartstikke leuk, maar deze bomen moeten ook weer opgeruimd worden. In december riepen Irado en de gemeente daarom kinderen op om een handje te helpen met het inzamelen van kerstbomen. En ook dit keer weer met succes want er zijn 4.439 kerstbomen ingeleverd! Dat zijn er bijna 900 meer dan vorig jaar.

Kerstbomeninzameling bij KBS de Hoeksteen

Achter de fiets, in (zelfgemaakte) karretjes of met hulp van ouders werden de duizenden bomen eind december en begin januari ingeleverd op verschillende locaties in Vlaardingen. Uiteraard werd rekening gehouden met de coronamaatregelen. De bomen werden ter plekke versnipperd. De versnipperde kerstbomen gaan naar de biomassacentrale waar ze worden verwerkt tot groene stroom.

De kerstbomeninleveractie trok zelfs de aandacht van RTV Rijnmond. Zij kwamen naar de stadswerf op de Burgemeester Heusdenslaan een maakten een artikel en filmpje. Nieuwsgierig? Kijk op de website van RTV Rijnmond en zoek op ‘kerstbomen’. 

50 cent en kanskaart

Voor elke ingeleverde kerstboom kregen de kinderen 50 cent en een kanskaart waarmee ze kans maken op een superprijs! De gelukkige winnaars worden binnenkort benaderd voor de prijsuitreiking.