Gezocht: handige energiefixers

Wilt u graag medebewoners van Vlaardingen helpen de hoge energiekosten te verlagen? Dan is een rol als energiefixer misschien wel iets voor u.

Als energiefixer bezoekt u, al dan niet samen met een energiecoach, andere Vlaardingers om in hun woning eenvoudige energiebesparende maatregelen door te voeren. Waar de energiecoach zich vooral bezighoudt met het geven van advies aan de bewoner, zorgt u er als energiefixer voor dat de geadviseerde maatregelen worden aangebracht in de woning. Denk dan bijvoorbeeld aan het aanbrengen van tochtstrips en radiatorfolie. Als energiefixer beschikt u dus over twee rechterhanden.

De bewoners van de woningen die u bezoekt hebben gericht een afspraak gemaakt. Ze zijn dus op de hoogte van uw komst. Uiteraard krijgt u als energiefixer instructies van de gemeente over welke maatregelen het gaat en hoe u deze het beste kunt toepassen.
Als energiefixer ontvangt u een vrijwilligersvergoeding. Wordt u er warm van om andere mensen uit de kou te helpen? Meld u dan aan als energiefixer en geef uw gegevens door via het contactformulier