Gemeente Vlaardingen stelt €25.000 subsidie beschikbaar voor het verwijderen van rookkanalen

Als deelnemer van het Schone Lucht Akkoord, zet de gemeente Vlaardingen zich in voor het verbeteren van de luchtkwaliteit. Om bij te dragen aan een schonere leefomgeving voor de inwoners, is sinds kort een subsidieregeling voor het verwijderen van rookkanalen beschikbaar gesteld. Huiseigenaren in Vlaardingen worden hiermee geholpen om een positieve bijdrage te leveren aan de luchtkwaliteit in de stad.

Er lopen al een aantal projecten die bijdragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit, maar om dit verder te stimuleren is een subsidie voor het verwijderen van rookkanalen geïntroduceerd. De subsidieregeling is bedoeld voor huiseigenaren in Vlaardingen met een open haard, pelletkachel of houtkachel, welke is aangesloten op een rookkanaal. De subsidie om een rookkanaal te verwijderen bedraagt €1.500 per woning.

"Onze ambitie is om de luchtkwaliteit in Vlaardingen te verbeteren," aldus verantwoordelijk wethouder Koen Kegel. "Met deze subsidie van totaal €25.000 stimuleren we huiseigenaren om bewuste keuzes te maken die niet alleen hun eigen woning ten goede komen, maar ook bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van ons allemaal."

Wie de bijdrage wilt ontvangen moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moeten er onder andere duidelijke foto’s van de kachel of open haard en de omgeving eromheen zijn. Ook is een offerte van een aannemer voor de kosten van het werk nodig en een bewijs dat u eigenaar bent van de woning (akte van levering). Inwoners die geïnteresseerd zijn, kunnen zich vanaf 1 september 2023 aanmelden via het aanmeldformulier op de website van de gemeente www.vlaardingen.nl/subsidierookkanaal. Let op: er is een bepaald aantal plekken beschikbaar, dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt.