Geldzorgen? Voorkom grote schulden!

Hoe staan uw geldzaken ervoor? Misschien heeft u op dit moment geen schulden. Maar wilt u graag beter met geld leren omgaan. Bijvoorbeeld om aan het einde van de maand wat leuks te kunnen doen. Of om te sparen. Misschien is het al een uitdaging om alle rekeningen op tijd te betalen. Of heeft u zelfs rekeningen nog niet betaald. Omdat u daar het geld niet voor heeft. Veel mensen wachten te lang met hulp vragen. En dat is zonde. Door anders met geld om te gaan, kunt u geld overhouden.

Stroomopwaarts_schulden_2020_ (18)Over geldproblemen praten is moeilijk. De meeste mensen doen dat niet graag. Daardoor lijkt het alsof alleen u hiermee zit. Wethouder Bart de Leede: “U bent zeker niet de enige. We weten dat mensen met geldproblemen gemiddeld 4 tot 5 jaar wachten voor ze hulp zoeken. Schaamte en meerdere problemen in een gezin kunnen hierbij een rol spelen. Schulden zijn dan vaak al hoog. Of u nou kleine geldproblemen heeft of grote schulden. Het is altijd goed om hulp te zoeken. En hoe sneller u dat doet hoe beter.”

Hulp bij geldproblemen

Inwoners kunnen gratis bij Stroomopwaarts terecht voor hulp bij schulden. Soms is het voldoende om tips te krijgen over anders omgaan met geld. Bijvoorbeeld door een gesprek of een cursus. Zijn uw schulden zo hoog opgelopen dat u er zelf niet meer uitkomt? Dan kan Stroomopwaarts helpen om een regeling te treffen met de instanties en personen die geld van u tegoed hebben. Stroomopwaarts brengt samen met u uw inkomsten en uitgaven in evenwicht. 

Wilt u anders met geld leren omgaan of heeft u grote of kleine geldproblemen? Neem contact op met Stroomopwaarts via www.stroomopwaarts.nl

Neem ook eens een kijkje op www.omgaanmetgeld.nl of www.hulpbijgeldproblemen.nl.