Geldproblemen? Kom in actie!

Veel Nederlanders hebben geldproblemen. Als we schulden hebben, wachten we gemiddeld 5 jaar met hulp zoeken. Dat is zonde. Want het bedrag wordt in die 5 jaar ruim 10 keer zo hoog. Wacht dus niet zo lang, want er is hulp mogelijk! Van een vriend(in). Een familielid. Je werkgever.
In Vlaardingen kunt u bij verschillende organisaties terecht die u kunnen helpen om uw financiële situatie op orde te krijgen. Kijkt u ook eens op websites met informatie hoe u uw geldproblemen kunt aanpakken

Schulden?Advies vragen bij Schuldhulpmaatje

Om het makkelijk te maken voor mensen met schulden om gratis hulp aan te vragen heeft Schuldhulpmaatje een nieuwe vorm van aanmelding geïntroduceerd:
06-83376105 (alleen via WhatsApp en sms).

Wilt u een eerste advies hebben? Geef alleen uw naam, telefoonnummer en postcode in een WhatsApp of sms door (bellen kan niet). Binnen drie werkdagen neemt iemand van Schuldhulpmaatje telefonisch contact op. In overleg met u krijgt u één of hooguit twee bezoeken-aan-huis om de financiële situatie goed in kaart te brengen. Daarna ontvangt u een advies hoe verder te handelen. Eenvoudiger kan het niet!

Ben je tussen de 16 en 26 jaar? En heb je vragen over geld?

Kijk op MoneyFit! MoneyFit is de online portal voor jongeren met vragen over geld. Hier vind je tips en informatie over alles wat met geld te maken heeft binnen de thema’s studeren, werken, gezondheid, vrije tijd, wonen en geld besparen. MoneyFit wordt bijgehouden door jongeren en voor jongeren. In Vlaardingen is er een lokale pagina. Meer weten? Kijk op  www.moneyfit.nl/vlaardingen

Cursus ‘Omgaan met geld'

Maakt u zich zorgen over uw financiën of komt u wel eens geld te kort? Met de gratis cursus ‘Omgaan met geld’ leert u in 6 bijeenkomsten alles over geldzaken en administratie.

In de zes bijeenkomsten leert u:

 • zelfstandig uw financiën te regelen
 • bij problemen op tijd hulp in te schakelen
 • hoe u een financieel overzicht kunt maken
 • hoe u een kasboekje bijhoudt

Ook krijgt u advies over:

 • hoe u geld kunt overhouden met slimme bespaartips
 • hoe u uw administratie op orde houdt
 • hoe u het beste kunt omgaan met aanbiedingen en leningen
 • hoe u kinderen het beste met geld kunt laten omgaan

Voor meer informatie en aanmelden: stuur een mail naar schuldhulpverlening@stroomopwaarts.nl met uw naam, adres en telefoonnummer, dan neemt Stroomopwaarts contact met u  op. Of bel naar tel 010-2465555.  

Cursus ‘Plan je budget’

De gratis cursus ‘Plan je budget’ bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten van twee uur en is voor iedereen die het moeilijk vindt om rond te komen met zijn (huishoud)geld. Er wordt, aan de hand van voorbeelden uit de praktijk, geoefend. Alle cursisten ontvangen na afloop van de cursus een certificaat. De cursus vindt plaats bij Minters, Burgemeester Van Lierplein 51. Aanmelden via tel. (010) 435 1022 of info@minters.nl.

Formulierenbrigade

Heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren? Of wilt u dat iemand met u meekijkt bij het invullen van een formulier? Dan kunt u terecht bij de Formulierenbrigade van Stroomopwaarts. Twijfelt u of u recht heeft op bovenstaande toeslagen? De Formulierenbrigade zoekt samen met u uit waar u recht op heeft.
De Formulierenbrigade helpt u o.a. bij het aanvragen van:

 • Stichting Leergeld
 • Jeugdfonds Sport en Cultuur
 • Collectieve Aanvullende Verzekering
 • Toeslagen
 • Bijzondere bijstand
 • Hulp bij aanvraag schuldhulpverlening

- Stadskantoor: Westnieuwland 6 in Vlaardingen. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16:00 uur.
- Seniorencomplex Billitonflat (van ma t/m vr iedere dag tussen 13.00 en 16.00 uur geopend, di, do en vrij van 09.00 -12.30 uur geopend) Billitonlaan 1 d/f in Vlaardingen. Ingang: rechts van de hoofdingang aan de parkeerplaats, tel: 010-2465478

Gratis hulp bij  belastingaangifte (van 16 t/m 20 maart)

Het invullen van het belastingformulier is voor veel mensen een jaarlijks terugkerend struikelblok. Daarom biedt Minters, in samenwerking met daartoe opgeleide vrijwilligers, gratis hulp bij het invullen van de aangifte Inkomstenbelasting over 2019 voor  inwoners van Vlaardingen. De hulp is uitsluitend bedoeld voor inwoners met een jaarinkomen tot  € 30.000,- (alleenstaanden) of € 40.000,- (gezinnen) en die daarnaast geen inkomsten in box 3 hebben (spaargeld boven de vermogensvrijstelling of beleggingen). U kunt geen gebruik maken van de invulhulp als u inkomsten uit eigen bedrijf heeft (bijv. zzp-er).
De invulhulp is aanwezig op de volgende data:

Maandag 16 maart, dinsdag 17 maart, donderdag 19 maart en vrijdag 20 maart. Locatie: Burgemeester van Lierplein 51, Vlaardingen.

U kunt vanaf 1 maart 2020 een afspraak plannen op de website van Minters, www.minters.nl. Mocht het niet lukken om digitaal een afspraak te maken, dan kunt u tussen 9.00 en 16.30 uur  een afspraak maken via 010-4351022. Meld u snel aan, want vol is vol!

Waar kan ik in Vlaardingen terecht?

Heeft u vragen of zorgen over geld? U kunt bij verschillende organisaties in Vlaardingen terecht.

Wijkteams Vlaardingen
De Wijkteams Vlaardingen helpen u om uw financiële situatie op orde te krijgen. Een afspraak maken is niet nodig, maar kan wel. De wijkteams zijn bereikbaar via tel 010-4731033 en info@wijkteamsvlaardingen.nl.
Kijk op www.wijkteamsvlaardingen.nl voor een overzicht van de spreekuren bij u in de wijk.

Schuldhulpmaatje Vlaardingen
Hier kunt u de hulp van een Schuldhulpmaatje aanvragen. Bereikbaar via tel 010-4346855 en via e-mail SHM.VLD@hotmail.com.Of kijk op www.uitdeschulden.nu.

Humanitas Thuisadministratie
Hier kunt u de hulp vragen van een vrijwilligersmaatje die u helpt om samen uw administratie op orde te krijgen. Humanitas is bereikbaar via Yvonne Lopes, tel. 06-35117766 en e-mail  ta.vlaardingen@humanitas.nl. Of www.humanitas.nl/afdeling/vereniging-nieuwe-waterweg-noord.

Stroomopwaarts

Wilt u meer weten over een schuldhulpverleningstraject? Daar weten de consulenten schuldhulpverlening van Stroomopwaarts alles van! Zij ondersteunen u met advies, financiële coaching of trainingen. De medewerkers schuldhulpverlening zijn bereikbaar via tel. (010) 246 5555 of kijk op www.stroomopwaarts.nl.