Geen geld voor sport of danslessen?

Iedereen die in Vlaardingen wil sporten, moet dat kunnen doen. Ook als dat financieel niet even makkelijk is. Sinds 1 januari 2023 is de leeftijdsgrens van 27 jaar losgelaten, waardoor nu iedereen een bijdrage aan kan vragen voor deelname aan sportactiviteiten.

Logo Volwassenenfonds

Is er thuis te weinig geld om te sporten, te zwemmen of te dansen? Het Volwassenenfonds betaalt de contributie of het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. De bijdrage is maximaal € 250,-. Voor kinderen onder de 18 jaar wordt de aanvraag gedaan bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Een aanvraag wordt gedaan door een intermediair, bijvoorbeeld Vlaardingen in Beweging (ViB) of Stroomopwaarts. Zij kennen de spelregels en controleren of iemand in aanmerking komt. De aanvraag wordt binnen drie weken beoordeeld. De bijdrage wordt rechtstreeks aan de sportclub of vereniging betaald en mogelijk is er nog ruimte voor een waardebon voor sportspullen, die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. 

Kijk voor alle intermediairs en meer informatie www.volwassenenfonds.nl/vlaardingen of op www.jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/zuid-holland.