Geen afval naast de container

Restafvalcontainer vol? Vervelend natuurlijk. Maar nooit een reden om het afval dan maar naast de container te zetten! Afval naast de container trekt ongedierte aan en is de oorzaak van veel zwerfafval. Niet fijn voor uzelf en voor al uw buurtgenoten. Bovendien zijn boetes voor het dumpen van afval niet misselijk (€ 95,- tot € 380,-!). Van dat geld kunt u vast iets leukers doen. Maar wat kunt u dan wel doen als de container vol zit?

Vaak staan er 2 of 3 restafvalcontainers naast elkaar. In de containers zijn vulgraadmeters ingebouwd. Die geven Irado een seintje als het groepje containers voor 80 procent of meer gevuld is. Grote kans dus, als de container vol is, dat er in de container ernaast nog genoeg plek over is!

Beklemd

Zijn alle containers op de containerlocatie niet meer te gebruiken? Dan heeft waarschijnlijk iemand geprobeerd grofvuil in de container te doen. Daardoor raakt de klep beklemd. Maak hiervan melding! Dan komt Irado de containers snel legen en de beklemming oplossen. Ondertussen kunt u uw restafval brengen naar een container in de nabije omgeving. Met uw afvalpas kunt u bij afvalcontainers in de hele wijk terecht. 

Afvalpas kwijt of stuk?

Niets mis met de container, maar is uw afvalpas kwijt of stuk? Vraag een buurtgenoot om de container voor u te openen en vraag een nieuwe pas aan. U kunt hiervoor terecht bij Irado via de Irado-app of via www.irado.nl.

Want er is nooit een goede reden om afval naast de container te dumpen!