Frisse duik: zwembad of strand

Het lijkt wel zomer! En op mooie dagen is een frisse duik, het mooiste wat er is. Helaas is het aantal plekken waar dat kan, beperkt. Toch zwemmen? Op www.zwemwater.nl kunt u de actuele waterkwaliteit vinden van officiële zwemwaterlocaties in meren en plassen. Geen schoon water in de buurt? Kijk dan of u in het zwembad terecht kunt of ga lekker naar het strand.

We zijn omgeven door water: de vaart, plassen, de rivier. Toch leent dat water zich veelal niet om veilig in te kunnen zwemmen. Zo is de Nieuwe Maas door de drukke scheepvaart, zuiging en stroming, gevaarlijk voor zwemmers. Het is dan ook verboden om in deze rivier en aangrenzende havens te zwemmen.

Ook is het niet toegestaan, om binnen 25 meter van bruggen, sluizen of gelijksoortige constructies te zwemmen.

Geen zwemlocaties

In onze gemeente zijn onder andere het Buizengat, Oude Haven en de Vlaardingse Vaart geen aangewezen zwemlocaties en dus onveilig. Laat u zich daar niet door weerhouden? Houd er dan wel rekening mee dat de kwaliteit van het water niet gecontroleerd wordt en niet-zichtbare obstakels u als zwemmer ernstig in gevaar kunnen brengen. Voorzichtig aan, dus!

Verder is het gebied rondom de Vlaardingse Driesluis (Kortedijk) niet toegankelijk voor onbevoegden. Dit is privéterrein en mag niet betreden worden om te zwemmen vanaf de kleine steiger.