Fietsbrug over de Boonervliet afgesloten

Door een aanvaring op 4 augustus is de fietsbrug over de Boonervliet bij de Foppenplas fors beschadigd. Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft de brug afgesloten voor alle verkeer en een gedeeltelijke stremming van het vaarverkeer ingesteld.

Wie naar Maasland wil fietsen vanuit Vlaardingen kan dit via de Broekpolderweg langs de A20 doen. Ook kunt u met veerpont De Kwakel het water naar Maasland oversteken.  De Kwakel vaart tot en met september dagelijks van 11.00 tot 17.50 uur (de laatste afvaart vanaf Vlaardingse kant is om 17.30 uur). Meer info: recreatie.middendelfland.net/veerpont/dekwakel.htm  

Onderzoek naar herstel

Het hoogheemraadschap onderzoekt de schade en de gevolgen daarvan voor de stabiliteit van de brug. Zo wordt duidelijk of de brug wellicht gedeeltelijk open kan en of en hoe de brug hersteld kan worden. Het hoogheemraadschap verwacht deze week antwoorden te hebben en wil dan zo snel mogelijk aan de slag om de brug te herstellen. In de tussentijd roept het hoogheemraadschap op: gebruik de brug niet en respecteer ook de gedeeltelijke stremming voor het vaarverkeer. 

Op de hoogte blijven? Volg het nieuws op www.hhdelfland.nl.
 

Kaart met omleidingen via Vlaardingen en Ter Lucht