Expositie Stichting Kracht van Vrouwen Vlaardingen

Bezoekers van het stadskantoor van de gemeente kunnen de komende vier weken een expositie bewonderen van de Stichting Kracht van Vrouwen Vlaardingen. De expositie bestaat uit zes grote raampanelen die een voor- en achterkant hebben waardoor ze zowel van buiten als van binnen bekeken kunnen worden. Op de borden staan vrouwen afgebeeld uit de Vlaardingse politiek. De stichting vraagt met de expositie aandacht voor deze vrouwen en hun rol in de samenleving.

Foto van een aantal vrouwen uit de Vlaardingse politiek. Fotografie-Sjaak van 't WoutOp de panelen staan vragen en ook antwoorden. Wie waren die vrouwen die zich verkiesbaar stelden voor de gemeenteraad met als doel de Vlaardingse samenleving  beter en eerlijker te maken? Wie waren de vrouwen die strijd hebben gevoerd voor hun democratische rechten? Wie waren die voorgangsters van onze huidige vrouwelijke raadsleden? De stichting heeft de expositie ingericht in het kader van de Vredesweek PAX.

Mening, vragen of ervaringen 

Bezoekers kunnen in een boekje dat bij de expositie ligt hun mening, vragen of opmerkingen, ervaringen met het onderwerp of anekdote delen. De eerste die in het boekje schreef afgelopen vrijdag was wethouder Jacky Silos. Zij opende hiermee de expositie. 

Werk aan de winkel

De wethouder benadrukte in haar openingswoordje het belang van vrouwen in de politiek en ook het feit dat er nog veel te verbeteren valt in de positie van vrouwen en meisjes. Er is veel bereikt voor en door vrouwen, maar er is zeker nog werk aan de winkel. De titel van de expositie is ‘Strijd, Diversiteit en Inclusiviteit’. Thema’s die in het verleden speelden, maar ook op dit moment actueel zijn in de hele samenleving.