Expeditie Vlaardingen van start met muurschildering

Kwast in de aanslag! Zo werd het startschot gegeven voor Expeditie Vlaardingen, een plan van Vlaardingen Partners in samenwerking met de gemeente, om Vlaardingen aantrekkelijker te maken en ons erfgoed – historische panden, schepen en plekken- extra aandacht te geven. De muurschildering die kunstenares Loes Henger maakt aan de Van Riebeeckstraat wordt het eerste resultaat van de vele initiatieven die op de rol staan.

Schilderkunstwerk Van RiebeeckstraatExpeditie Vlaardingen omvat diverse projecten, onder andere rond het thema water. “Hiermee kunnen we de aantrekkingskracht van de stad vergroten”, aldus Gerrit van Toor van Vlaardingen Partners. Bezoekers van binnen en buiten de stad dragen bij aan extra bestedingen en een levendige binnenstad, één van de ambities uit de 'Toekomstvisie Vlaardingen 2020-2040'. Bovendien geven ze een impuls aan de lokale economie, zoals winkels en horeca. Daarnaast dragen de extra activiteiten er ook aan bij om Vlaardingers bewust te maken van het bijzonder rijke verleden van hun stad en het rijke culturele aanbod.

Mede mogelijk gemaakt door

Expeditie Vlaardingen wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie. Vlaardingen Partners kreeg € 76.159,- voor de uitvoering van Expeditie Vlaardingen. Ook andere partijen hebben een bijdrage geleverd aan het initiatief. Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. heeft specifiek voor de muurschilderingen een financiële bijdrage toegezegd.