En dit zijn ze…de prijswinnaars van de kerstbomenactie

Op woensdag 22 januari reikte burgemeester Bas Eenhoorn de prijzen uit aan de prijswinnaars van de kerstbomenactie. Chelestyne, Ivano, Toni, David, Bram en Tymo kwamen samen met hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s naar de brandweerkazerne om hun prijs in ontvangst te nemen.

Foto van de winnaars van de kerstbomenactie samen met de burgemeester

Ze hadden allemaal erg hun best gedaan maar Tymo was met bijna 600 ingeleverde kerstbomen de meest fanatieke.

Goede doelen

Chelestyne heeft het geld dat ze verdiend heeft met het ophalen van de kerstbomen gedoneerd aan het goede doel La League (een wereldwijde voetbalcommunity voor meiden met als doel om het meidenvoetbal naar een hoger niveau brengen, zowel in Nederland als de rest van de wereld). En Bram doneerde een deel van het geld dat voor zijn prijs bedoeld was aan het WWF voor hulp aan de dieren in Australië die het door de bosbranden heel moeilijk hebben.

Over de kerstbomenactie

In december riepen Irado en de gemeente kinderen op om een handje te helpen met het inzamelen van kerstbomen. Er werden maar liefst 3.548 bomen ingeleverd, bijna 1.000 meer dan vorig jaar. Voor elke ingeleverde kerstboom kregen de kinderen 50 cent en een kanskaart waarmee ze kans maakten op een mooie prijs.