Empowermenttraject voor moeders en hun kinderen

StartUp4Kids Foundation werkt samen met de gemeente

Vorige week is StartUp4Kids gestart met het StartUP4You-platform met steun van een aantal fondsen en in samenwerking met de gemeente. Het doel van dit platform is armoede verminderen onder vrouwelijke statushouders en hun kinderen.

De stichting biedt moeders een coachingstraject aan en een training van tien weken. In de training leren de vrouwen sociale, persoonlijke en financiële vaardigheden aan. Ook helpt de training om duidelijk te krijgen wat ze het liefst willen doen in Nederland. Na de training start een traject waarbij ze worden begeleid naar een passende baan, vrijwilligerswerk of een opleiding. 

Meedoen in de samenleving

Met de training is al ervaring opgedaan in Maassluis en Schiedam. Al veel vrouwen uit met name Syrië en Irak hebben zo extra kansen gekregen. Velen van hen hebben een betaalde baan of vrijwilligerswerk gevonden waardoor zij uit hun isolement geraakt zijn en hun gevoel van eigenwaarde is verhoogd. Ook worden meteen vrouwen uit de doelgroep opgeleid om het traject op termijn over te kunnen nemen. Twee Irakese vrouwen zijn intussen al aan de slag als assistent-trainers. 

Voorbereid op de toekomst

Ook de kinderen van de moeders krijgen een training waarin ze leren hoe ze zelfstandig en steviger kunnen worden. Ook leren ze allerlei vaardigheden zoals verstandig omgaan met geld. Het doel van de training is het vergroten van hun zelfvertrouwen en de kinderen voorbereiden op de toekomst.

Wethouder Jacky Silos: “Ik geloof in de aanpak om zowel moeders als hun kinderen te coachen en te helpen om zelfstandiger te worden. Op deze manier kunnen we daadwerkelijk een bijdrage leveren aan het verminderen van armoede in deze families.”