Elk kind kan sporten en naar muziekles

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur verwacht dat de coronacrisis leidt tot een toename van het aantal kinderen in de klas dat opgroeit in armoede. Het fonds baseert die verwachting onder meer op berekeningen van het Sociaal Cultureel Planbureau, dat voorspelt dat het aantal mensen in armoede na de coronacrisis met 28% toeneemt.

Dat betekent ook dat steeds meer ouders het lidmaatschap van de sportclub en cultuurlessen van hun kinderen niet meer kunnen betalen. En dat terwijl kinderen die thuis te maken hebben met financiële zorgen juist zoveel baat kunnen hebben bij een uitlaatklep. Het Jeugdfonds zorgt ervoor dat ook deze kinderen mee kunnen blijven doen aan sport en cultuur.
 
In de campagne 'Elk Kind Kan!' wil het Jeugdfonds Sport & Cultuur leerkrachten, gymdocenten en anderen op basisscholen bewustmaken van de hulp die het fonds kan bieden. Zij kunnen een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur voor een gezin dat het financieel moeilijk heeft. Het fonds betaalt dan de contributie of het lesgeld voor de voetbalclub, zwemles of de gitaarles, zodat elk kind mee kan doen. Scholen kunnen een aanvraag doen via de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur
Omar - jeugdfonds sport en cultuur