Eerste Vlaardingse vaccinatie

Donderdagochtend is de Vlaardingse vaccinatielocatie in District U officieel door de GGD in gebruik genomen. Burgemeester Bas Eenhoorn was samen met vaccinatiemanager Marco Slegt van de GGD aanwezig bij de opening. De burgemeester heette iedereen welkom en riep inwoners die een uitnodiging krijgen van het RIVM op om zo snel mogelijk een afspraak te plannen. Alfred Baert was de eerste Vlaardinger die zich op de locatie liet vaccineren.

eerste vaccinatie

Inwoners uit Vlaardingen en omgeving kunnen zich vanaf vandaag dichtbij huis laten vaccineren tegen corona. De locatie is ook toegankelijk voor andere mensen uit de regio. Het vaccineren kan na een uitnodiging per post van het RIVM. Er wordt zeven dagen per week gevaccineerd. Een afspraak maken kan via het telefoonnummer uit de brief of online via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

burgemeester met eerste gevaccineerde

De vaccinatielocatie is goed bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. Er zijn drie parkeerterreinen, voldoende fietsparkeerplekken en vanaf metrostation Vlaardingen Centrum is het een wandeling van 5-10 minuten naar de vaccinatielocatie. Vanaf het metrostation en vanaf het Liesveldviaduct rijdt op werkdagen een STOPenGO bus (557) van de RET naar de tijdelijke halte voor de ingang van de vaccinatielocatie. De bus moet hiervoor minimaal 15 minuten voor vertrek gereserveerd te worden. Kijk voor meer informatie op ret.nl.