Een feestelijke dag vol historie en gezelligheid

Dag van de Slag

Op zaterdag 29 juli is de jaarlijkse 'Dag van de Slag'. Met een middeleeuwse jaarmarkt van 11.00 tot 16.00 uur. Hier brengen de historische handelaren het verleden tot leven rondom de Grote Kerk: Ambachtelijke producten, middeleeuws vertier en veel gezelligheid.

Historische jaarmarkt (Sander Schenkel) - 2In Museum Vlaardingen ontdekt u om 13.30 uur het Vlaardingen van 1273 in een digitale animatie. 50 Vlaardingers lieten zichzelf scannen en zijn nu als avatars geüpload in het Vlaardingen van toen.

Struin zelf door het verleden met ‘History 5D’, een Google Streetview van het verleden. Nadat onlangs de Vlaardingse haven rond 1700 is toegevoegd, komt op de Dag van de Slag het grafelijk Hof rond het jaar 1000 beschikbaar.

Geniet verder van de tentoonstelling Ode aan de Stad en bewonder de maquette van Helinium van het Vlaardingen van 1273. Bovendien is er de Archeoshop voor kinderen, waar ze kunnen graven, objecten determineren en exposeren als echte archeologen.

Dag van de Slag

Tijdens de Dag van de Slag op 29 juli staan we stil bij de overwinning van Dirk III op het leger van de Duitse keizer. Deze mijlpaal van ruim 1000 jaar geleden luidde een bloeiperiode in van het graafschap dat later Holland gaat heten. Op de hoogte blijven? Volg Vlaardingen1018 op Facebook.