Duurzaam aan de slag in de Drevenbuurt

Wie in de Drevenbuurt woont en zich wil verdiepen in het nemen van duurzame maatregelen in en om het huis heeft geluk! Aanstaande zaterdag, 10 september, is er een heuse Duurzaamheidsmarkt. De informatiemarkt over duurzaamheid vindt van 11.00 tot 16.00 uur plaats op het schoolterrein bij De Hoeksteen aan de Olmendreef 100. Op dinsdag 13 september kunnen inwoners van de Drevenbuurt meedenken met de gemeente over het aardgasvrij maken van hun buurt tijdens de meedenksessie vanaf 19.30 uur bij het St. Jozef Mavo.

Drevenbuurt 2

Aanstaande zaterdag vindt u op de Duurzaamheidsmarkt verschillende standjes met duurzame initiatieven. Zo is er onder andere informatie over het vergroenen (en ophogen) van uw tuin, het koken op inductie en het updaten van uw meterkast. Ook zijn de gemeente, stichting Duurzaam op Dreef en de WoonWijzerWinkel aanwezig om uw vragen te beantwoorden. 

Meedenksessie

Een paar dagen daarna kunt u uw hersenen laten kraken tijdens de meedenksessie over het aardgasvrij maken van de Drevenbuurt. Tijdens de sessie kunt u als bewoner samen met de gemeente in gesprek over het wijkuitvoeringsplan voor de Drevenbuurt. In dit plan komt te staan op welke wijze de wijk van het aardgas afgaat. Een plan dat helemaal op maat is en afgestemd op de behoeften van de wijk. 

Om een dergelijk plan te kunnen schrijven moet er een antwoord komen op verschillende vragen. Wat willen gemeente en bewoners dat er uiteindelijk in het plan komt te staan? Hoe komen de keuzes die bewoners maken terecht in het plan? Welke informatie en kennis over de overstap op duurzame verwarming is er al en wat moet voor de Drevenbuurt nog worden uitgezocht? Hoe gaan bewoners en gemeente tot beslissingen komen? Dit zijn vragen die centraal staan tijdens de eerste meedenksessie.

Meer informatie over deze meedenkavond en het traject ‘Drevenbuurt Aardgasvrij’ staat op www.vlaardingen.nl/drevenbuurtaardgasvrij. Tips, zorgen, wensen en vragen kunt u achterlaten in een virtuele grote blauwe doos.