Doet u ook mee? Vlaardingen betrekt inwoners bij Omgevingsvisie

Hoe gaat Vlaardingen er in 2050 uitzien? Pakken we vaker het OV in plaats van de auto? Kunnen we zorgen voor voldoende woningen? Hoe zorgen we dat er genoeg scholen, huisartsen en supermarkten zijn? Deze en meer vragen liggen op tafel bij het opstellen van de Omgevingsvisie voor de gemeente Vlaardingen. En daarbij kunnen we uw hulp gebruiken!

Woon jij in Vlaardingen 2

Wat is een Omgevingsvisie?

De Omgevingsvisie is een strategisch document dat antwoord geeft op de vraag: ‘Hoe willen we dat Vlaardingen eruitziet in de toekomst?’ Daarbij komt van alles aan de orde. Denk aan wonen, water, milieu, natuur, landschap, verkeer en vervoer, wegen en fietspaden en cultureel erfgoed. Dat alles komt terecht in één Omgevingsvisie, waar we samen echt weer jaren mee verder kunnen.”

Verantwoordelijk wethouder Koen Kegel: “De Omgevingsvisie is een van de belangrijkste documenten voor hoe de leefomgeving er in de toekomst uit gaat zien. Dit document zal dan ook vele jaren gebruikt gaan worden om richting te geven aan de ruimtelijke ontwikkelingen. Uw inbreng daarin wordt gewaardeerd.”

En wat vindt ú belangrijk?

De Omgevingsvisie gaat ons allemaal aan. Daarom wil de gemeente graag weten wat ú belangrijk vindt. U kunt op verschillende manieren meepraten. Zo kunt u de digitale enquête invullen. Dit is een vragenlijst die ongeveer 10 minuten van uw tijd vraagt. Scan hiervoor de QR-code.
QR-code enquĂȘte Omgevingsvisie

Kom op 16 september langs!

U kunt ook uw mening geven door onze kraam te bezoeken. Op zaterdag 16 september staan we tussen 9.00 en 12.00 uur op de weekmarkt op het Veerplein. En ’s middags staan we van 13.00 tot 16.00 uur op de Loper tijdens de Stadskaravaan Holy. 

Wat gebeurt er met uw inbreng?

Alle ideeën worden meegewogen in de Omgevingsvisie. De inbreng van inwoners, organisaties en de gemeenteraad komt uiteindelijk samen in de Omgevingsvisie Vlaardingen. Begin 2024 wordt de Omgevingsvisie vastgesteld door de gemeenteraad.  

Meer weten? Kijk op www.vlaardingen.nl/omgevingsvisie.