Doet u mee? Minder afval door minder etensresten

Hoe bewust gaat u om met etenswaren en voedselresten? We gooien namelijk nog best veel etensresten weg. Gewoon omdat we te ruim hebben ingekocht, te lang hebben bewaard, te veel hebben gekookt of het niet lekker vinden. Met hulp van het platform doemeemetminderafval.nl kunt u de hoeveelheid etensresten in huis nog meer verminderen.

Ga ervoor: alleen, met uw gezin of huisgenoten. De uitdaging is georganiseerd door Irado, start op 1 maart en duurt de gehele maand tot en met 31 maart.

actieposter doe mee met minder afval

Hoe goed doet u het?

Door bewust om te gaan met aankopen, op maat te koken en slim te bewaren kunnen we samen de hoeveelheid groente-, fruit- en andere etensresten (GFE) in huis nog meer verminderen. Hoe goed u het doet kunt u voor uzelf bijhouden op het platform doemeemetminderafval.nl. Na aanmelding ontvangt u dagelijks een tip en wekelijks een opdracht. De voortgang kunt u  zelf bijhouden op een eigen profielpagina op het platform. Het platform is tevens een ontmoetingsplek voor het uitwisselen van tips, het stellen van vragen en delen van ervaringen met andere deelnemers. Het experiment is zeker geen wedstrijd. Aanmelden is wel noodzakelijk om de tips en opdrachten te ontvangen.

Waarom is het nodig om etensresten apart te houden?

Eén van de manieren om minder restafval over te houden is er voor te zorgen dat we ons afval goed scheiden. Groente,- Fruit-, Tuinafval en Etensresten horen thuis in de GFT- of GFE-container. Dan kan het worden gerecycled tot grondstoffen voor nieuwe producten. Een andere manier is om afval te voorkomen door bijvoorbeeld minder producten in huis te halen. En dat betekent: koop bewust, bewaar slim en kook op maat. Dus, doe mee en meld u aan op doemeemetminderafval.nl.