Doe mee en maak van de Indische Buurt een klimaatadaptatie-koploper!

Het eerste deel van het project Indische Buurt gaat van start. Met het project werken we zowel onder als boven de grond aan een mooie wijk die beter bestand is tegen het veranderende klimaat.

kikker

Ook bewoners kunnen bijdragen aan een mooiere, groenere wijk en minder water in de riolering. Bijvoorbeeld door de tuin te vergroenen. Met de Schutting & Tegel inruildagen maakt de gemeente het extra makkelijk. Wie afstand doet van tegels en schuttingen, ontvangt (zo lang de voorraad strekt) gratis bij-vriendelijke vaste planten en hagen die een thuis, schuilplaats en voedsel bieden aan vogels, insecten en egels. Bewoners kunnen hun tegels en schuttingdelen in de wijk inleveren op zaterdag 23 september en woensdag 18 oktober van 13.00 tot 16.00 uur. Er staan die dagen ook groenexperts klaar om u van gratis tuinadvies te voorzien. Of u nu houdt van een weelderige, moderne of gemakkelijke tuin, of uw tuin nu zonnig is of schaduwrijk, onze groenexperts weten er wel raad mee!
Bewoners die meedoen dragen bij aan een mooiere Indische buurt en droge voeten en maken van de tuin bovendien een paradijsje voor vogels, insecten, egels en andere dieren. Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht op www.vlaardingen.nl/ruildag