De scholen beginnen maandag 31 augustus weer

Na de zomervakantie gaan de kinderen weer op de fiets of lopend naar school. Dat is voor iedereen in het verkeer even wennen. Met de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ roept onze gemeente samen met Veilig Verkeer Nederland alle verkeersdeelnemers op om extra aandacht voor elkaar te hebben, zodat kinderen veilig op school komen. De gemeente hangt hiervoor de bekende spandoeken in de stad op.

Sommige kinderen gaan voor het eerst zelfstandig naar school. Ze fietsen of lopen een nieuwe route met onbekende verkeerssituaties. Het kan lastig zijn om de aandacht er helemaal bij te houden. Ook voor automobilisten is het na een relatief rustige periode op de weg weer drukker.

Tips voor de automobilist

Als automobilist kunt u extra rekening houden met fietsende en lopende scholieren door zelf op tijd te vertrekken en daardoor minder gehaast en dus rustig te rijden. Berg ook uw telefoon buiten bereik op, zodat u niet in de verleiding komt om een bericht te checken of een telefoontje op te nemen

Tips voor ouders

Bent u vader of moeder van een kind op de basisschool? Dan helpt het als u uw kinderen vaker lopend of op de fiets naar school brengt en niet met de auto. En hebt u een kind dat voor het eerst naar de brugklas gaat? Oefen dan samen de nieuwe route en bespreek de risicovolle plekken.

Poster: de scholen zijn weer begonnen. Ook zie je twee brugpiepers op de fiets.