De Oostwijk legt zijn oor te luisteren

Een fijne plek om te wonen? Die is niet alleen mooi en schoon, maar ook fijn voor de oren! Geluid van verkeer of industrie, de radio van de buren, kwetterende vogels, er is altijd wel wat te horen in de stad. DCMR en Gemeente Vlaardingen doen mee aan het onderzoeksproject GLIMI. Dat brengt niet alleen in beeld hoeveel geluid er in de omgeving is, maar ook hoe bewoners dat geluid ervaren. Leent u uw oren uit aan dit onderzoeksproject?

Logo GlimiHet GLIMI-project is een geluidsbelevingsonderzoek dat de geluidssituatie in Vlaardingen Zuid Oost onder de loep neemt. Het doel van het project: inzichtelijk maken hoe bewoners hun ‘geluidsomgeving’ ervaren. Dat lost eventuele problemen natuurlijk niet op, maar een beter inzicht kan er wel voor zorgen dat duidelijker wordt wat er nodig is om problemen op te lossen.

Luisterwandeling

Woont u in Oostwijk? Meld u dan aan op www.glimi.nl en deel uw geluidservaringen via een webportal. Daarnaast is er de optie om in september deel te nemen aan een leuke en leerzame luisterwandeling, waarbij we de verschillende meetlocaties bezoeken en met elkaar in gesprek gaan over de kwaliteit van de geluidsomgeving. 

Geluidsmeters

Daarnaast worden tijdens het onderzoek in Vlaardingen Zuid Oost  geluidsmetingen gedaan. Deze informatie wordt inzichtelijk gemaakt voor bewoners en beleidsmakers. In combinatie met de informatie van de deelnemers aan het onderzoek, krijgen we zo een duidelijk beeld van de manier waarop de geluidsomgeving beleefd wordt.

Heeft u interesse om deel te nemen, of wilt u meer weten? Bezoek dan de website: www.glimi.nl