Zorg, werk en ondersteuning

De organisaties waar u terecht kunt voor hulp en ondersteuning hebben uiteraard ook te maken met de gevolgen van het coronavirus. Om zowel hun cliënten alsook hun medewerkers te beschermen tegen besmetting met het virus, hebben zij maatregelen genomen. De organisaties zijn zoveel mogelijk bereikbaar voor inwoners, alleen doen ze dit op een aangepaste manier.

Wijkteams Vlaardingen

De wijkteams zijn telefonisch bereikbaar, de fysieke inloopspreekuren zijn er nu niet. Wijkteams ontvangen alleen nog bezoek op afspraak als dat echt noodzakelijk is en als u geen last heeft van griep- of verkoudheidsverschijnselen. Zie www.wijkteamsvlaardingen.nl.

Vanaf 2 juni kunnen de wijkteams weer inwoners ontvangen op de inloopspreekuren in de wijken. Dit vindt plaats op een veilige en verantwoorde manier, rekening houdend met de 1,5 meter afstand en de voorschriften van het RIVM. Ook cliëntgesprekken of afspraken met samenwerkings-/ketenpartners kunnen dan - indien gewenst – op kantoor worden gehouden.

Stroomopwaarts

Stroomopwaarts is nog steeds vooral telefonisch bereikbaar. Aanvragen van bijstand en Tozo (voor ondernemers) worden in behandeling genomen en uitkeringen worden uitbetaald. Heeft u vragen of hulp nodig bij uw aanvraag/formulieren? Neem telefonisch contact op. Ontvangt u een bijstandsuitkering? Zorg dan dat u telefonisch bereikbaar bent voor uw consulent. U kunt uitgenodigd worden voor een gesprek.

Meer informatie: www.stroomopwaarts.nl, 010 246 55 55 (werkdagen van 08.00 - 16.30 uur).

Formulierenbrigade

Heeft u hulp nodig bij een aanvraag bijstandsuitkering of andere hulp van de Formulierenbrigade? Dan kunt u telefonisch een afspraak maken via (010) 246 55 55.

ROGplus

Inwoners die ondersteuning krijgen via ROGplus en die vragen hebben, kunnen telefonisch contact opnemen via (010) 870 1111 op werkdagen van 08:30 tot 12:00 of een mail sturen via info@rogplus.nl. Huisbezoeken vinden nu niet plaats en gemaakte afspraken worden telefonisch verzet. Zie www.rogplus.nl

Centrum voor Jeugd en gezin (CJG)

Een deel van de dienstverlening gaat gewoon door. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat zwangeren en jonge kinderen de vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma krijgen. Inloopspreekuren en themabijeenkomsten gaan niet door. De gehoortest bij pasgeboren baby’s vindt tijdelijk niet plaats. Heeft u vragen over uw afspraak of de aangepaste dienstverlening van het CJG, kijk dan op de website www.centrumvoorjeugdengezin.nl. Daar staan de meestgestelde vragen en antwoorden van ouders op een rijtje.

Website Opgroeien in Vlaardingen

De coronamaatregelen hebben veel invloed op gezinnen. Wilt u weten wat u kunt doen om deze tijd voor u en uw kinderen zo goed mogelijk door te komen? Kijk op www.opgroeieninvlaardingen.nl voor informatie waar u terecht kunt met uw vragen en zorgen en tips voor leuke en leerzame activiteiten om te doen met uw kinderen.