Informatie en veelgestelde vragen

Actuele informatie en veelgestelde vragen over het virus vindt u op de websites van het RIVM, GGD Rotterdam-Rijnmond en de Rijksoverheid.

Aandacht voor elkaar

Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. En we moeten volhouden, want het einde is nog niet in zicht. Daar hebben we elkaar hard bij nodig. Daarom is 6 oktober een periode van aandacht voor elkaar gestart, met initiatieven en persoonlijke verhalen om elkaar door deze tijd te helpen. Meer informatie vind je op www.aandachtvoorelkaar.nl.

Advies en hulp van het Rode Kruis

De impact van het coronavirus op Nederlanders wordt steeds groter. Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat u in quarantaine of thuisisolatie zit? Neem contact op met de Rode Kruis Hulplijn (070) 4455 888. U kunt voor meer informatie over hulp aan ouderen en kwetsbaren ook terecht op de website van het Rode Kruis.

Bekijk ook

Er is ook een landelijk informatienummer: 0800-1351.

Corona in begrijpelijke taal, gebarentaal en andere talen

Voor mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven, is alle informatie over het coronavirus veel en moeilijk. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor mensen die de Nederlandse taal niet goed begrijpen, voor mensen met een licht verstandelijke beperking, voor mensen die moeite hebben met het gebruik van een computer of smartphone of voor mensen met een gehoor- of zichtbeperking.

Het is belangrijk dat deze informatie voor iedereen begrijpelijk is. Want we krijgen het virus alleen onder controle als iedereen de informatie en maatregelen begrijpt. Gelukkig zijn er verschillende websites waar informatie over het coronavirus in begrijpelijke taal, of bijvoorbeeld in de vorm van filmpjes goed wordt uitgelegd. Veel informatie over het virus is ook vertaald in de Nederlandse gebarentaal. Kent u mensen in uw omgeving die wat hulp kunnen gebruiken? Deel deze informatie dan met hen. Informeren is ook helpen.

Information in English

For information on coronavirus (COVID-19) in English please check www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19.

You can also find information in other languages on rijksoverheid.nl.

Contactinformatie

contactinformatie vragen coronavirus op een poster

Klik op de afbeelding om deze in een groter formaat te openen (png, 445kB)