Bericht voor ouders: Je staat er niet alleen voor!

“Een enorm compliment voor alle medewerkers van scholen en kindervang én voor alle ouders. Voor de daadkracht en het geduld waarmee ze hun kind(eren) thuis begeleiden, helpen, geruststellen en ruimte en structuur bieden. We snappen heel goed dat dat soms niet meevalt.” Zo start een gezamenlijk bericht van organisaties in het Vlaardingse onderwijs en opvang, opvoedingsondersteuning, zorg en gezondheid voor kinderen en de gemeente. Het gaat om een bericht voor alle ouders met kinderen in Vlaardingen om ze te informeren waar ze terecht kunnen als ze hulp of ondersteuning nodig hebben.

In het bericht krijgen ouders adviezen en tips over organisaties waar ze terecht kunnen als ze vragen hebben. Bijvoorbeeld als ouders willen weten hoe je kinderen uitleg geeft over het coronavirus. Of waar ouders terecht kunnen als ze merken dat het niet goed lukt om het gezellig te houden thuis. Als er spanningen zijn thuis of in de directe omgeving. Of als ze zich zorgen maken over hun kind. 

Opgroeien in Vlaardingen

Het bericht is een initiatief van een aantal Vlaardingse organisaties die samenwerken en gezamenlijk de website www.opgroeieninvlaardingen.nl hebben. Naast de gemeente Vlaardingen zijn dat de Stichting Aanzet, Minters, het Centrum voor Jeugd en Gezin en de besturen voor onderwijs en kinderopvang in Vlaardingen. Via de website krijgen ouders nieuws en informatie. Nu de coronamaatregelen veel invloed hebben op gezinnen, staat de website vol tips en adviezen voor leuke en leerzame activiteiten. En ook waar ouders terecht kunnen met vragen en zorgen. Lees ook de brief voor alle ouders(pdf, 317 kB).