Zorg, werk en ondersteuning

De organisaties waar u terecht kunt voor hulp en ondersteuning hebben uiteraard ook te maken met de gevolgen van het coronavirus. Om zowel hun cliënten alsook hun medewerkers te beschermen tegen besmetting met het virus, hebben zij maatregelen genomen. De organisaties zijn zoveel mogelijk bereikbaar voor inwoners, alleen doen ze dit op een aangepaste manier.

Wijkteams Vlaardingen

De wijkteams zijn telefonisch bereikbaar, de fysieke inloopspreekuren zijn er nu niet. Wijkteams ontvangen alleen nog bezoek op afspraak als dat echt noodzakelijk is en als u geen last heeft van griep- of verkoudheidsverschijnselen. Zie www.wijkteamsvlaardingen.nl.

Stroomopwaarts

Voor vragen over werk en inkomen kunt u telefonisch contact opnemen via (010) 246 5555. Door drukte kan de wachttijd aan de telefoon langer zijn dan gewend. De verschillende locaties zijn tot 6 april alleen open op afspraak. Aanvragen van bijstand worden gewoon in behandeling genomen en uitkeringen worden uitbetaald. Zie www.stroomopwaarts.nl

Formulierenbrigade

Heeft u hulp nodig bij een aanvraag bijstandsuitkering of andere hulp van de Formulierenbrigade? Dan kunt u telefonisch een afspraak maken via (010) 246 55 55.

ROGplus

Inwoners die ondersteuning krijgen via ROGplus en die vragen hebben, kunnen telefonisch contact opnemen via (010) 870 1111 op werkdagen van 08:30 tot 12:00 of een mail sturen via info@rogplus.nl. Huisbezoeken vinden nu niet plaats en gemaakte afspraken worden telefonisch verzet. Zie www.rogplus.nl

Centrum voor Jeugd en gezin (CJG)

Een deel van de dienstverlening gaat gewoon door. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat zwangeren en jonge kinderen de vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma krijgen. Inloopspreekuren en themabijeenkomsten gaan niet door. De gehoortest bij pasgeboren baby’s vindt tijdelijk niet plaats. Heeft u vragen over uw afspraak of de aangepaste dienstverlening van het CJG, kijk dan op de website www.centrumvoorjeugdengezin.nl. Daar staan de meestgestelde vragen en antwoorden van ouders op een rijtje.

Website Opgroeien in Vlaardingen

De coronamaatregelen hebben veel invloed op gezinnen. Het vraagt veel van ouders om thuis te zijn met de kinderen nu die niet naar school of de kinderopvang gaan. Wilt u weten wat u kunt doen om deze tijd voor u en uw kinderen zo goed mogelijk door te komen? Kijk op www.opgroeieninvlaardingen.nl voor informatie waar u terecht kunt met uw vragen en zorgen en tips voor leuke en leerzame activiteiten om te doen met uw kinderen.

Nijntje legt uit

De website staat vol actuele nieuwtjes en informatie: van een filmpje waarin Nijntje uitlegt wat corona is tot informatie over de landelijke maatregelen en van een video van burgemeester Bas Eenhoorn waarin hij kinderen vraagt netjes hun huiswerk te maken en aardig te zijn voor hun ouders tot informatie over geldproblemen.