Op vakantie? Ga dan wijs op reis!

Vakantie is dit jaar minder onbezorgd dan anders. Vermijd drukte, ook tijdens de vakantieperiode. Gaat u toch op vakantie? Ga dan wijs op reis. Plan uw vakantie, als het kan, buiten de schoolvakanties. Houd u waar ook ter wereld altijd aan de basisregels (Klachten? Blijf thuis en laat u testen, houd afstand, vermijd drukte en was vaak uw handen). Als de lokale regels strenger zijn, dan gelden deze.

Als u op vakantie wilt naar het buitenland, controleer dan eerst het reisadvies voor dat land op Nederlandwereldwijd.nl. Houd er rekening mee dat in ieder land beperkende maatregelen zijn. Ontwikkelt u tijdens uw vakantie gezondheidsklachten? Meld u bij een lokale huisartsenpost. Ontwikkelt u bij thuiskomst gezondheidsklachten? Blijf thuis en laat u testen. Maak een afspraak via 0800-1202.

Op vakantie in Nederland

Veel Nederlanders kiezen er voor om in eigen land op vakantie te gaan. Naast ontspanning en plezier moeten we oog blijven houden voor onze gezondheid. Voor iedereen in Nederland geldt: blijf je aan de basisregels houden. Plan uw vakantie, als het kan, buiten de schoolvakanties. Buitenlandse toeristen uit landen waar wij heen kunnen, zijn ook welkom in Nederland. Mits ze gezond zijn en zich aan de maatregelen houden die in Nederland gelden.

Naar het buitenland

Sinds 15 juni is het mogelijk om op vakantie te gaan naar veel landen binnen de Europese Unie (EU) of de Schengenzone. Het reisadvies voor landen is aangepast van ‘oranje’ (vakantiereizen afgeraden) naar ‘geel’ (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s).

Lees het actuele overzicht van landen waar u wel en niet op vakantie kunt

Lees het reisadvies voor het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Buitenlandse reizigers naar Nederland

Reizigers uit landen met vergelijkbare of lagere gezondheidsrisico’s dan in ons land zijn deze zomer welkom in Nederland. Nederland heeft de grenzen gesloten voor mensen van buiten Europa die geen essentiële reis maken. Voor reizigers uit een aantal veilige landen wordt daarop een uitzondering gemaakt. Kijk voor meer informatie op www.rijksoverheid.nl.

In thuisquarantaine bij terugkomst uit land met oranje of rood reisadvies

Er zijn landen of bepaalde delen van landen waar door gezondheidsredenen een oranje of rood reisadvies van kracht is. Reizigers uit deze landen krijgen het dringende advies om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan als zij naar Nederland (terug) reizen. Dit kan ook een vakantie- of tijdelijke accommodatie zijn. Kijk voor meer informatie op www.rijksoverheid.nl.

In het reisadvies van Buitenlandse Zaken staat per land aangegeven of thuisquarantaine bij terugkomst een dringend advies is. Installeer de Reisapp van Buitenlandse Zaken om altijd de meeste actuele informatie over het reisadvies te kunnen bekijken.

Information in English

If you want to read the information in English, please visit www.government.nl

 

 

poster met vakantiemaatregelen van de rijksoverheid