Vrij sporten en spelen voor de jeugd

Kinderen die geen lid zijn van een sportvereniging kunnen aan het einde van elke schooldag een uurtje vrij sporten en spelen in de buitenlucht, onder begeleiding van de buurtsportcoaches van Vlaardingen in Beweging (ViB).

Foto van de buurtsportcoaches van Vlaardingen in Beweging

Directeur Marvin Visser van ViB vertelt: “De sportverenigingen zijn zelf heel druk met het opstarten van de eigen jeugdtrainingen. Daarom heeft ViB aangeboden om een activiteitenprogramma te verzorgen voor kinderen die geen lid zijn van een sportvereniging. De buurtsportcoaches mogen nu diverse buitensportaccommodaties van sportverenigingen gebruiken en daar zijn we heel blij mee. Fijn om zo de krachten te bundelen!”  

Het vrij sporten en spelen is op woensdag van 13.00 tot 14.00 uur en op de andere schooldagen van 16.00 tot 17.00 uur. Alle Vlaardingse kinderen kunnen dicht bij huis een plek vinden waar buurtsportcoaches een sport- en speluur aanbieden. Marvin Visser: “Alle kinderen tot en met 12 jaar zijn welkom. Aanmelden is niet nodig. We maken gebruik van de sportverenigingen, maar ook van de openbare ruimte. Het is vooral vrij spelen onder begeleiding. Allerlei materialen zijn aanwezig: ballen, touwtjes, elastieken en ga zo maar door. Het activiteitenrooster staat op de website van ViB.

Volgens RIVM-richtlijnen

Marvin Visser: “ViB verzorgt de gymlessen voor 15 van de 23 Vlaardingse basisscholen. Ook daarmee zijn we deze week gestart. De ene dag gaan kinderen naar school en de andere dag hebben ze thuiswerk. Op de dag van het thuiswerk kunnen leerlingen naar onze gymles op een buitenaccommodatie, meestal is dat een sportvereniging. Ze krijgen hierover op school informatie. Omdat onze buurtsportcoaches vanwege deze gymlessen dus al op de sportverenigingen zijn, is het heel praktisch om aan het einde van de dag het uurtje vrij sporten en spelen aan alle kinderen te bieden. Alles gaat volgens de richtlijnen van het RIVM. Kinderen hoeven bij het sporten geen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Wel laten we alle kinderen hun handen desinfecteren bij aankomst.”