Volop sportieve initiatieven door Vlaardingen in Beweging

Het team van Vlaardingen in Beweging (ViB) is in coronatijd op alternatieve wijze in actie gekomen. Via de vaste kanalen van de scholen zijn na 16 maart ‘gymlessen voor thuis’ gedeeld. Ook voor kleuters en peuters, volwassenen en senioren maakten team ViB filmpjes met beweegoefeningen en workouts voor thuis.

Kinderen die wel naar school gingen, omdat hun ouders vitale beroepen uitvoeren, kregen op aangepaste wijze en binnen de richtlijnen van het RIVM in het speellokaal of op het schoolplein een alternatieve gymles. En de statushouders die sportles van ViB krijgen via Stroomopwaarts ontvingen beweegtips via Whatsapp. Ook is er in samenwerking met de beweegcoach van SeniorenWelzijn een beweegtournee opgezet, die langs verschillende flats in Vlaardingen reist om ouderen op het balkon of achter het raam in beweging te brengen.

Nu de scholen na de meivakantie weer voorzichtig opstarten, gaat ViB zich weer meer richten op de alternatieve gymlessen op school. Daarnaast blijft ViB tips voor thuis geven. Er is inmiddels een schat aan prachtige, inspirerende en vooral leuke filmpjes te vinden op de social media van ViB. Fijn voor wie tijdens deze coronacrisis het huis niet uit kan of mag. Maar evenzo waardevol in andere tijden. Met leuke, actieve spelletjes om thuis samen met (klein)kinderen te doen. Of voor mensen die aan hun gezondheid willen werken zonder de deur uit te moeten. Hoe bijzonder is het om juist in deze coronatijd bijvoorbeeld thuis te leren om een handstand te doen! Neem eens een kijkje op Facebook of Instagram van VIB. Ook is op de website van ViB alle relevante informatie voor sportverenigingen verzameld: www.stichtingvib.nl.

ViB is dé beweegmakelaar van Vlaardingen. ViB verbindt Vlaardingers met en door sport en bewegen, op bestaande en vernieuwende manieren. Inwoners van Vlaardingen komen in contact met elkaar, met zorg- en welzijnsorganisaties en met sport- en beweegaanbieders. Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ViB op via (010) 313 2778 of via info@stichtingvib.nl

logo vib